Venüs ve Jüpiter Ateşi: Tüm Dünya Yakınlaşmayı İzleyecek!

0
0
0
0
0
Venüs ve Jupiter gezegenleri Cumartesi gecesi birbirlerine yakınlaşacak. Gökyüzünde neredeyse birbirleriyle üst üste görünecek gezegenlerin gösterisi birçok bölgeden izlenebilecek.

Venüs ve Jüpiter bir yıl aradan sonra yine sıcak bir yakınlaşmaya hazırlanıyor. 2016 yılının Haziran ayında 2000 bin yıl aradan sonra gökyüzünde üst üste gelen ve tek bir yıldızmış gibi görünen iki gezegen bu yazı da boş geçmedi.

Space.com sitesinin haberine göre, Cumartesi günü iki gezegen arasında benzer bir yakınlaşma yine gerçekleşecek. Birbirlerine yarım dereceden daha az bir açıyla sokulacak olan iki gezegen bu ateşli geceden sonra çok uzun süre bir daha böyle yakınlaşamayacak. Cumartesi gecesini kaçıranlar, Venüs ve Jüpiteri bir daha böyle yakın görebilmek için 2065 yılını beklemek zorunda.

Peki ya Venüs ve Jüpiter’in yakınlaşmasını nasıl ve nerede görebileceğiz? Güneş batımını takiben izlenebilecek yakınlaşmayı Avrupa’da 6 ila 12 dakikalık zaman diliminde görebileceğiz. Eğer hava açıksa gözlerimizi ufuk çizgisine dikebiliriz. Yukarıdaki görsel büyük buluşmanın hangi düzlemde oluşacağını anlamak açısından yardımcı olabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0