Biraz Abartmıyor musunuz: Vivo, İçinde Drone Olan Bir Akıllı Telefon Patenti Aldı

51
18
12
6
1
Vivo'nun yeni bir patenti, şirketin bir telefon içine drone eklemeyi planladığını gözler önüne seriyor. Patent gerçek bir ürün olur mu bilinmez ancak içinde drone olan bir akıllı telefon, tüketicileri mest edebilir.

Hazırladığı konsept tasarımlar ve teknoloji şirketlerinin aldığı patentlerle ilgili bilgiler sağlamasıyla bilinen LetsGoDigital, Vivo'nun yeni bir akıllı telefon patentini açığa çıkarmayı başardı. Eğer Vivo böyle bir patenti gerçek bir ürüne dönüştürürse, akıllı telefon sektörünün ilginç ürünlerinden biriyle karşılaşacağımızı. Peki bu patent neler sunuyor?

Vivo'nun onaylı patenti, akıllı telefona bir drone ekliyor. Evet yanlış duymadınız; Vivo, geliştirmekte olduğu akıllı telefonun içine dört adet pervanesi olan bir drone eklemeyi planlıyor. Kullanıcılar, telefonlarından fotoğraf ya da video çekmek istediklerinde bu drone'u kullanarak çekim yapabilecekler. Patent bir gün gerçek olur mu bilinmez ancak böylesi bir gelişme, tam anlamıyla bir mühendislik harikası olabilir.

Vivo'nun içinde drone taşıyan telefon patenti

Vivo patent

Vivo'nun bir akıllı telefona yerleştirmeyi planladığı drone, iki adet kamera ile geliyor. Bu kameralardan bir tanesi karşıya, diğeri ise üste tarafa bakıyor. Aslında bu üste bakan kamera pek de mantıklı değil, zira alt tarafa bakması, kullanıcılar için çok daha kullanışlı olmasını sağlayabilirmiş. Öte yandan, drone'un sahip olacağı kızılötesi sensörler, navigasyon ve engeller için kullanılacak gibi görünüyor.

Patent, heyecan verici gibi görünüyor olsa da büyük sorunlara sahip. Bugün dünyadaki en küçük drone bile bir akıllı telefondan daha kalın. Bu da Vivo'nun akıllı telefonunun günümüz modern telefonlarından kalın olabileceği anlamına geliyor. Ayrıca telefonun bir bölümü, drone'un yerleştirilmesi için kullanılacak. Bu da diğer donanım bileşenleri için daha kısıtlı alan anlamına geliyor. Örneğin bu telefon, çok küçük bir batarya ile gelebilir. Ancak şimdilik, tüm bu anlattıklarımızın birer varsayımdan ibaret olduğunu unutmayın. Çünkü Vivo, bu patenti asla bir gerçek ürün haline getirmeyebilir.

Kaynak : https://www.slashgear.com/vivo-patents-a-smartphone-with-a-camera-mini-drone-inside-02680807/
51
18
12
6
1
Emoji İle Tepki Ver
51
18
12
6
1