Volkswagen, Otomasyonlaşma Hareketi Sebebiyle Binlerce Çalışanını Çıkaracak

24
5
5
4
4
Volkswagen, üretimde yaşanacak otomasyonlaşma nedeniyle 2023 senesine kadar 5 bin ile 7 bin kişinin işten çıkarılacağını açıkladı.

Alman otomobil devi Volkswagen, rutin işlerin otomasyonlaşması için başlattığı çabanın ardından 2023 yılına kadar 5 bin ile 7 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Volkswagen yaptığı açıklamada, şirketin dijital çağa geçişini ivmelendirmek için otomasyonlaşma çabalarına 2019 ve 2023 arasında 19 milyar Euroluk yatırım yapacağını belirtti.

Sözü edilen yüksek yatırımın şirketin öz kaynaklarından sağlanacağı yazılan açıklama, Volkswagen'in malzeme maliyetlerini düşürmeyi, fabrikalardaki üretkenliği artırmayı ve gelirlerini yükseltmeyi planladığını da bildiriyor.

Açıklamada genel giderlerin ve idari personel gereksinimlerinin %15 azaltılacağına dikkat çekilerek, idari süreçlerin dijitalleşmesi için bilgi işlem sistemlerine 4,6 milyar Euroluk bir yatırım yapılacağı da bildirildi.

Rutin işlerin otomasyonlaşması nedeniyle 2023 yılına kadar 5 bin ile 7 bin kişinin işten çıkarılacağı iletilen açıklamada, şirketten belirtilen tarihler arasında emekli olacak çalışanların yerine yeni alım yapılmayacağı da eklenenler arasında oldu.

Şirketin çalışanlarını üzen bu açıklamada, elektronik ve yazılım gibi alanlarda ise 2 bin kişi civarında yeni bir istihdam alanı oluşturulacağı da belirtiliyor.

Kaynak : https://www.bloomberght.com/volkswagen-binlerce-isci-cikaracak-2204122
24
5
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
24
5
5
4
4