Volvo, İlk Elektrikli Otomobilinin Nasıl Görüneceğini Açıkladı

31
1
1
0
0
Volvo, yıllar süren çalışmasının ardından ilk elektrikli aracı XC40'ı önümüzdeki günlerde piyasaya süreceğini duyurdu. Volvo, dayanıklılık konusundaki ününü elektrikli aracında da korumaya devam etmek istiyor.

Volvo, elektrikli araçların üzerinde yıllar süren çalışmanın ardından ilk elektrikli aracını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Volvo’nun ilk elektrikli aracının ayrı bir gövde tasarımı olmayacak. Elektrikli araç için Volvo XC40’ı temel olarak alınacak. Volvo, önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği elektrikli araçla ilgili bilgiler yayınladı. 

Volvo için mevcut bir tasarım üzerinde çalışma yürütmenin bazı avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Volvo XC40, kendi kategorisindeki en güvenli araçlardan biri. Volvo XC40’ın içten yanmalı motoru aracın ön kısmına monte edilmiş durumda. İçten yanmalı motor bu şekilde önden çarpmalarda enerjiyi emerek, çarpmanın etkisini azaltıyor. Elektrikle çalışacak yeni XC40’ların ön kısmında güvenliği sağlayacak bu kadar büyük bir motor olmayacağı için, elektrikli aracın ön kısmının yeniden tasarlanması gerek.

volvo xc40 ev

Elektrikli XC40’ların lityum iyon bataryaları, aracın yolcu bölmesinin altında olacak. Bataryanın yolcu bölmesinin altında olması büyük risk barındırıyor. Bataryalar, tıpkı yakıt tankları gibi yanıcı oldukları için darbelerden korunmaları gerekir. Volvo, bu riskten korunmak için aracın bataryasının etrafına bir alüminyum güvenlik kafesi yaptı. Aynı zamanda yolcu bölümünün altına yerleştirilmiş olan batarya, aracın ağırlık merkezini dengeleyerek aracın devrilmesini engelliyor. 

Araçların bileşenlerinin etrafında daha fazla metal kullanmak tek başına araçları daha güvenli hale getirmiyor. Yolcuları korumak için çok daha farklı donanım ve yazılım gerekiyor. Bu nedenle Volvo, Zenuity ile beraber çalışarak ortak bir gelişmiş sürücü destek sistemi geliştirdi. 

Volvo’nun geliştirdiği sürücü desteği, aracın önündeki yolu göstermek, tehlikeli bir durum tespit ettiğinde sürücüyü uyarmak ve mümkünse kazayı engellemek için radar, kamera ve ultrasonik sensörlere sahip durumda. Volvo, önümüzdeki süreçte bu sistemin geliştirilmesi üzerinde özellikle çalışacağını duyurdu. 

volvo xc40 2

Volvo’nun elektrikli XC40 modelini, 16 Ekim tarihinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Şirket, önümüzdeki haftalarda araçla ilgili daha fazla bilgi paylaşacağının sözünü verdi. Şirketin, güçlü bir robot olarak tanımladığı XC40’ın elektrikli kardeşinin nasıl görüneceği ve ne tür bir teknolojiyle geleceğini önümüzdeki haftalarda öğreneceğiz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/2021-volvo-xc40-electric-suv-range-specifications-photos/
31
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
1
1
0
0