Çin'in Facebook'u WeChat, Popülerliğini Her Geçen Gün Kaybediyor

25
8
3
1
0
Çin'in en popüler sosyal medya uygulamalarından WeChat, gençleri kaybediyor.

WeChat’in Çin’de mutlak bir üstünlüğü bulunuyor ancak birçok insan artık farklı sosyal medya uygulamaları için de yer açılması gerektiğini düşünüyor. Görünen o ki böyle düşünenler sadece kullanıcılarla da sınırlı değil.

Çin medyasında yer alan haberlere göre, TikTok’un yapımcısı Bytedance ve Çin’in en popüler haber uygulaması Toutiao, Flipchat adında yeni bir mesajlaşma uygulaması geliştiriyor. Uygulamayla ilgili şu an için fazla bir şey bilinmiyor.

Dünyanın en kalabalık ülkesinin en popüler sosyal medya uygulaması olan WeChat’in 1 milyardan fazla kullanıcısı var, ancak kullanıcı kataloğunun çok büyük bir kısmı 1,4 milyarlık nüfusa sahip olan Çin’de bulunuyor. Dolayısıyla Tencent’in bu uygulaması büyüme sürecinin zirvesine ulaşmış durumda. Üstelik ergenlik çağındaki Çinli gençler WeChat’in “yaşlılar için” olduğunu düşünüyor.

Ülkenin son dönemdeki en popüler uygulamalarından bir tanesi Yinyu. Uygulama, kullanıcılarını karaoke yarışmaları yapmaları için şarkı söyleme odalarında (sohbet odalarında) eşleştiriyor. Eylül ayında yayınlanan bu karaoke uygulaması Çin’de o kadar popüler hale geldi ki, Çin’in iOS uygulama mağazasında en popüler beş uygulama arasına girdi, ayrıca tüm ücretsiz uygulamalar arasında da 12. sırada bulunuyor.

WeChat’in gençler arasında artık popüler olmadığını ve modasının geçtiğini gösteren tek uygulama Yinyu da değil üstelik. Soul ismindeki uygulama, kullanıcılarının “ruh eşlerini” bulmalarına yardımcı oluyor. Bu eşleşmeyi yapabilmek için de uygulamayı kullanmaya başlayan kullanıcılara kişilik analiz testleri sunuyor. Ayrıca Soul, Çin’deki iOS uygulama mağazasında zirvede bulunuyor.

Bu iki uygulamanın üstüne yayınlandıktan yalnızca iki hafta sonra 5 milyon yüklenme sayısına ulaşan Bullet Messaging uygulaması da bulunuyor. Tüm bu göstergeler belki de WeChat’in artık sona yaklaştığını gösteriyordur kim bilir?

Kaynak : https://www.abacusnews.com/start-ups/wechat-isnt-cool-enough-kids-anymore-so-chinas-viral-king-planning-competitor/article/2177266
25
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
8
3
1
0