WhatsApp'a Ekran Paylaşma Özelliği Geliyor: Nasıl Kullanılacağını Adım Adım Anlattık

9
3
2
0
0
WhatsApp'ın geçtiğimiz ay test ettiği ekran paylaşımı özelliği resmen duyuruldu. Artık görüntülü görüşmeler sırasında ekranınızı paylaşabileceksiniz.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a kullanıcıların işine yarayabilecek bir özelliğin geleceği geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. Beta kullanıcılarında test edilen bu özellik, ekran paylaşımıydı.

Ekran paylaşımı özelliği, en basit anlatımı ile bir cihazdaki ekranın başka bir cihaza yansıtılmasıdır. Bu özellik sürekli ihtiyaç duyacağımız bir şey değil ancak yeri geldiği zaman eksikliğini hissederiz. İşte WhatsApp'ın çalıştığı yeni özellik sayesinde kullanıcıların birbirleriyle ekran paylaşmalarını mümkün kılarak bu ihtiyacını giderecek. 

WhatsApp'ın ekran paylaşımı özelliği işte böyle görünecek:

Özellik, ekran görüntüleriyle birlikte Mark Zuckerberg tarafından geçtiğimiz saatlerde resmen duyuruldu. Gelen görsellerden, özelliğin tıpkı Zoom, Google Meet veya Microsoft Teams'tekine benzer bir şekilde çalışabileceğini görebiliyoruz.

Artık kullanıcılar, görüntülü görüşmeler esnasında yeni eklenen "Paylaş" butonu yoluyla ister belgeleri isterlerse de görselleri birbirleriyle paylaşabilecek. Ayrıca, hem direkt olarak ekranınızı hem de sadece belli bir uygulamayı paylaşabileceğinizi ekleyelim. 

Meta, görüntülü görüşmelere yalnızca ekran paylaşma değil, aynı zamanda yatay mod kullanımını da getirdi. Yani artık telefonunuzu yan çevirebilecek ve daha geniş bir ekranla bu tarz görüşmeleri gerçekleştirebileceksiniz.

WhatsApp ekran paylaşımı nasıl kullanılır?

  • Adım #1: Bir kullanıcı ile görüntülü görüşme başlatın.
  • Adım #2: Ekranın alt kısmında ekran paylaşımını başlatmaya yarayan yeni butona dokunun.
  • Adım #3: Ekran paylaşımını başlatmanızla ilgili bilgilendirmeyi onaylayın.
  • Adım #4: Ekran paylaşımı işlemi başladı. Ekranınızı dilediğiniz gibi karşı tarafa aktarın.

Whatsapp ekran paylaşımı

*Ekran paylaşımı özelliğinin Android'deki görünümü (WaBetaInfo tarafıdnan geçtiğimiz ay beta testleri sırasında paylaşılmıştı)

Meta, ekran paylaşma özelliğinin bugünden itibaren kademeli olarak Android, iOS ve masaüstü kullanıcılarına sunulmaya başladığını söylüyor. Yani özelliğin herkese gelmesi biraz zaman alabilir.

9
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
0
0