WhatsApp, iOS 8'li iPhone'lardan Desteğini Çekiyor

30
4
2
0
0
WhatsApp'la ilgili bilgileri sağlayan WABetaInfo, WhatsApp'ın önümüzdeki yıl Windows Phone ve iOS 8'e verdiği desteği keseceğini duyurdu. Yapılan açıklamalara göre WhatsApp, Windows Phone'lara 1 Ocak, iOS 8'li iPhone'lara ise 1 Şubat'a kadar destek verecek.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı genelde yeniliklerle haberlerimize konu edinmekteyiz. Ancak bu kez, WhatsApp'ın yeni bir özelliğinden değil, almış olduğu ve kullanıcıların bir kısmını etkileyecek olan bir karardan bahsedeceğiz. 

WhatsApp ile ilgili bilgileri ortaya çıkaran bir platform olan "WABetaInfo" tarafından yapılan açıklamalara göre ilerleyen dönemlerde WhatsApp, iOS 8 ve Windows Phone sistemleri için desteğini kesecek. Bu açıklama, ilerleyen dönemlerde WhatsApp'ın, iOS 8 ve Windows Phone işletim sistemi için yeniden indirilemeyeceği anlamına geliyor.

WhatsApp

Aslına bakacak olursak Windows Phone kullanıcılarının uygulama desteğinin kesilmesi kabusu çok daha öncelerden başlamıştı. Şimdi de bu uygulama geliştiricileri arasına WhatsApp eklenmiş oldu. Dolayısıyla alınan bu karardan en çok iOS 8 kullanıcılarının etkileneceğini söyleyebiliriz.

WABetaInfo'nun açıklamalarına göre 1 Ocak 2020 tarihinde WhatsApp uygulaması, Windows Phone cihazlarda çalışmayacak. Takvimler 1 Şubat 2020'yi gösterdiğinde ise iOS 8 kullanıcıları, WhatsApp uygulamasını kulanmaya devam edebilecekler ancak hesaplarını yeniden doğrulamak istedikleri zaman, doğrulama işlemini bir daha yapamayacaklar ve iOS 8 üzerinden WhatsApp hesaplarına erişim mümkün olmayacak.

Kaynak : https://techlife.news/whatsapp-will-end-support-for-windows-phone-and-ios-8/3896/
30
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
4
2
0
0