Artık WhatsApp Durumları Facebook Hikayesi İle Paylaşabiliyor

12
4
3
1
1
WhatsApp, Durumlarınızı Facebook için tekrar atma derdinden kurtaracak yeni güncellemesini yayınlamaya hazırlanıyor. Artık WhatsApp’ta paylaştığınız Durumlarınızı tek tuşla Facebook Hikayelere ekleyebileceksiniz.

Facebook tarafından satın alınan ve dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Haziran ayında kullanıcıların WhatsApp Durumlarını Facebook Hikayelerinde paylaşmalarını sağlayacak yeni bir özelliği test etmeye başlamıştı. Şirket bu özelliği kullanıcılara sunmadan önce yaptığı testi başarıyla bitirdi.

WhatsApp henüz özelliğin ne zaman kullanıma açılacağıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı, ancak çok sayıda kullanıcı bu özelliğin geldiğini Twitter üzerinden bildirdi. Şu an için Hindistan’da uygulamanın 2.19.258 sürümüne sahip Android akıllı telefonlarında olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte WhatsApp, web sitesinde bir WhatsApp Durumunu Facebook Hikayesi veya diğer uygulamalarla paylaşma adımlarını anlattığı bir SSS sayfası oluşturdu. Bu gelişme, bu özelliğin küresel bazda çok yakında tüm kullanıcılara geleceğini gösteriyor.

Bu özelliği alan kullanıcılarından biri olursanız, Durum sekmesinde "Durumum" kısmının hemen altında “Facebook Hikayesinde Paylaş” seçeneğini göreceksiniz. Eğer durumunuzun başka platformlarda paylaşılmasını istiyorsanız “Paylaş” seçeneğine dokunarak uygun olan uygulamaları görebilirsiniz.

Ayrıca, birden fazla durum güncellemesi yayınladıysanız, tümü Facebook Hikayesi ile paylaşılacaktır. Dolayısıyla, bunlardan yalnızca birkaçını paylaşmak istiyorsanız, "Durumum" bölümüne gitmeniz, paylaşmak istediğiniz Durumları seçmeniz, Durumların sağ üst köşesindeki üç nokta düğmesine ve ardından da "Facebook'ta paylaş" seçeneğine tıklamanız gerekecek.

Facebook veya diğer uygulamalarla paylaştığınız WhatsApp Durumunun baştan sona şifrelemeyle korunmayacağını da belirtmekte yarar var. Bu özellikten yararlanmak için ise telefonunuzda Facebook uygulamasının yüklü olması şart.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/share_whatsapp_status_to_facebook_story-news-39288.php
12
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
1
1