WhatsApp, iOS Uygulamasında Sesli Mesajlar Özelliğini Yeniden Tasarlıyor

22
6
3
2
2
WhatsApp, iOS Uygulamasında Sesli Mesajlar Özelliğini Yeniden Tasarlıyor
Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, son dönemlerde yayınladığı güncellemelere bir yenisini ekledi. Bu özellik sayesinde sesli mesajlarınızı gerçek zamanlı olarak görebileceksiniz.

Geçtiğimiz birkaç aydır WhatsApp, bazı yeni özellikler ve tasarımsal değişiklikler üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda WhatsApp’a çoklu cihaz desteğinin geleceğini geçen hafta sizlerle paylaşmıştık. Ayrıca birkaç gün önce Mark Zukerberg; Facebook, Instagram ve WhatApp için yeni bir e-ticaret özelliğini de duyurmuştu.

Bu sefer tanıtılan değişiklik ise işlevsellik ve tasarım odaklı. Şu anda beta kullanıcılarına dağıtılan bu özellik iOS cihazlarda sesli mesaj kaydettiğinizde yeni bir tasarım ile karşılaşmanızı sağlıyor.

Güncelleme WhatsApp’a görsel zenginlik katıyor

()

Bu güncelleme sayesinde kullanıcılar, sesli mesaj kaydederken uygulamada gerçek zamanlı olarak ses düzeylerini görebilecek. Ayrıca sesli mesajlar gönderilmeden önce dinlenebilecek. Fakat şu anda beta sürecinde olan bu güncellemede mesajları göndermeden dinleme özelliği aktif olarak kullanılamıyor.

Facebook CEO’su Mark Zukerberg, WABetaInfo sitesine verdiği bir röportajda ayıca iPad cihazlar için bir WhatsApp uygulaması geliştirdiklerinin de ipucunu verdi. Çoklu cihaz özelliği hakkındaki soruları yanıtlayan Zukerberg, şu ifadeleri kullandı:

Soru: Peki ya çoklu cihaz desteği?

Cevap: Evet, o da gelecek!

Soru: Yani gerçekten de WhatsApp hesabımızı birden fazla cihazda, asıl cihazımızda internet bağlantısı gerekmeden kullanabilecek miyiz?

Cevap: Evet. Aslında mesajları birbirlerine senkronize olmadan iki cihazda görüntülemek bizim için teknik olarak zorlu bir görevdi ancak bunu başardık. Bu özelliği yakında yayınlayacağız! “

WhatsApp’ın yeni gelecek özellikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://9to5mac.com/2021/06/27/whatsapp-ios-voice-message-feature/
22
6
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
6
3
2
2