Mark Zuckerberg; Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın Yeni E-ticaret Özelliklerini Açıkladı

10
6
5
2
1
Mark Zuckerberg, e-ticaret sektörüyle ilgili hazırladıkları yeni özellikleri açıkladı. Bu bağlamda 3 yeni özellikten bahseden Facebook CEO'su, Instagram, WhatsApp ve Facebook için farklı özelliklerden bahsetti. Özellikler, şimdilik sadece ABD'deki kullanıcıya hitap ediyor.

Son birkaç yıldır bir e-ticaret platformu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Facebook, bir süredir kendi uygulaması ile Instagram ve WhatsApp'tan ticaret yapılmasını da sağlıyor. Bu bağlamda sürekli yeni özellikler geliştiren şirket şimdi, yeni özelliklerin kullanıcılara neler sunacağını açıkladı. Bizzat Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalara göre WhatsApp ile Facebook Marketplace'e mağaza, Instagram'a ise görsel arama özelliği geliyor. Ayrıca mağazaların verdiği reklamlar da artık daha etkileyici bir şekilde kullanılabilecek.

Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalarda, WhatsApp'a gelecek mağazaların kullanıcılar için daha iyi bir deneyim sunacağı ifade ediliyor. Bu bağlamda platformdaki bir mağazaya ulaşan kullanıcı, mağazanın tüm ürünlerini sanki bir e-ticaret platformunun mobil uygulamasını kullanıyormuş gibi inceleyebilecek. Üstelik bir ürün için mağaza sahibiyle doğrudan iletişim imkanı da sunulacak. 

WhatsApp mağazaları işte böyle görünecek

WhatsApp

Mark Zuckerberg, kullanıcıların artık artırılmış gerçeklik destekli reklamlar görebileceğini açıkladı. Facebook'ta yer alacak bu reklamlar, bir kullanıcının bir ürünü satın almadan önce denemesine imkan tanımış olacak. Bir süredir test aşamasında olan özelliğin artık kullanıma hazır olduğundan bahseden Zuckerberg, böylelikle insanların daha kolay alışveriş yapabileceklerini belirtiyor.

Facebook

Facebook CEO'sunun bahsettiği son özellik ise Instagram'a adeta boyut atlatacak. Kullanıcıların Google aracılığıyla yıllardır kullanabildikleri görsel arama özelliği, bundan sonra Instagram'da da deneyimlenebilecek. Telefonunun kamerası ile bir görseli taratacak olan kullanıcı, bu sayede tarattığı ürünlere benzeyen tüm ürünlere kolaylıkla ulaşmış olacak. Bu özellik, imitasyon ürün satın alacak kullanıcılar için vazgeçilmez olacak gibi görünüyor.

Instagram

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre WhatsApp için mağazalar özelliği çok yakın bir gelecekte kullanıma sunulacak. Marketplace'teki yenilikler ise ABD'deki kullanıcılar tarafından deneyimleniyor. Benzer şekilde AR reklamların da an itibarıyla ABD'de kullanılabildiğini açıklayan Zuckerberg, Instagram'ın görsel arama özelliğinin birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağını duyurdu. Özellik, önümüzdeki dönemlerde diğer ülkelere de yayılacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2021/06/22/facebook-whatsapp-e-commerce-features/
10
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
6
5
2
1