WhatsApp, iOS ve Android Beta Uygulamalarını Güncelledi: İşte Tüm Yenilikler

51
18
12
5
4
iOS ve Android beta uygulamalarını güncelleyen WhatsApp, kullanıcılara pek çok yeni özellik sundu. Bazıları erişime açılmayan yeni özellikleri yazımızda bulabilirsiniz.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, hem iOS hem de Android beta uygulamalarını güncelledi. iOS beta uygulaması için yayınlanan güncelleme, grup sohbetlerinden gelen bildirimler ve sohbetler için yeni emojiler getirirken, Android beta uygulaması için yayınlanan güncelleme, halihazırda kullanılan iki özelliğin daha da işlevsel olmasını sağlıyor.

TestFlight Beta Programı aracılığı iOS beta uygulamasına yayınlanan güncelleme, uygulamayı 2.19.40.23 sürümüne taşıyor. Güncelleme ile birlikte dahil olduğunuz herhangi bir WhatsApp grubundan mesaj aldığınızda bildirim baloncuğunda, yukarıdaki görselde de görmüş olduğunuz gibi bir emoji yer alıyor. Ayrıca güncelleme ile birlikte geçtiğimiz dönemde Android beta uygulamasına da gelen iki LGBT emojisi uygulamaya eklendi.

Google Play Beta Programı aracılığıyla yayınlanan Android beta güncellemesi ise WhatsApp’ın sesli mesaj ve Resim içinde Resim modunda YouTube, Instagram ve Facebook videolarını oynatma özelliğini geliştiriyor. Güncelleme ile birlikte uygulama, 2.19.86 sürümüne yükselmiş oluyor.

WhatsApp’ın sesli mesaj özelliği, uzun uzun metin mesajı yazmak istemeyen kullanıcılar için oldukça faydalı bir özellik. Fakat birden fazla sesli mesaj aldığınızda tüm mesajları tek tek başlatmak can sıkıcı olabiliyor. Güncelleme ile birlikte bir sohbetten gelen ‘okunmamış’ sesli mesajların tümü arka arkaya otomatik olarak başlatılıyor.

WhatsApp, yeni güncelleme ile Resim içinde Resim modunu da güncelliyor. Resim içinde Resim 2.0 diyebileceğimiz özellik sayesinde artık videoları yalnızca WhatsApp’ta değil, ana ekranda dahi izlemek mümkün. Fakat WhatsApp’tan sohbetlerinden alınan videoları herhangi bir ekranda izleyebilmek için WhatsApp’ın arka planda çalışıyor olması gerekiyor.

Hem Android hem de iOS beta uygulamasına gelen yeniliklerin çoğu uygulamanın kodlarına eklenmiş olsa da henüz kullanıcıların erişimine açılmış değil. WhatsApp, henüz erişime açılmayan özellikleri geliştirmeye devam ediyor. Gelecek yeni güncellemelerde bu özellikler de kullanıcıların erişimine açılacaktır.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-ios-2-19-40-23-whats-new/
51
18
12
5
4
Emoji İle Tepki Ver
51
18
12
5
4