Metal Süzgeçler Kullanarak Wi-Fi Sinyal Gücü Nasıl Arttırılır?

43
17
7
6
5
Evinizdeki Wi-Fi adaptörünüzden düşük sinyal alıyorsanız, bu durum can sıkıcı olabiliyor. Peki bu durumu nasıl tersine çevirebilirsiniz? Bu içeriğimizde bundan bahsedeceğiz.

Standart bir USB Wi-Fi adaptöründen daha fazla randıman almak istiyorsanız, bunu metal süzgeçlerle gerçekleştirebilirsiniz. Birçok kişinin Wi-Fi sinyali sıkıntısı çektiği şu zamanlarda, faydalı olacağını düşündüğümüz bu Instructables içeriğini Türkçeleştirerek sizlere sunuyoruz. Sadece metal bir süzgeç ile nasıl Wi-Fi sinyalinizi artırabileceğinizi anlatıyoruz:

Adım 1: Gerekli araç ve gereçler

wi-fi sinyali arttıma

Bu işlem için ihtiyacınız olan araç gereçler oldukça uygun fiyata bulunabiliyor (USB Wi-Fi adaptörü haricinde).

  • 1 adet USB Wi-Fi adaptörü
  • 1 adet USB uzatma kablosu (Uzunluğu tercihinize göre)
  • 2 adet kablo bağı
  • Japon yapıştırıcısı
  • Metal süzgeç
  • Yarım matkap ucu (Tercihen metal delme ucu)

Adım 2: Süzgeci delin

wi-fi sinyali güçlendirme

Metal süzgecin ortasını (eğer varsa), USB ucunun tam oturabileceği bir şekilde delin.

Adım 3: USB uzatıcısını deldiğiniz yere yapıştırın

wi-fi sinyali arttırma

USB’nin giriş ucunu (bilgisayarınıza takamadığınız kısmı), metal süzgeçte deldiğiniz yere yerleştirin. Ardından Japon yapıştırıcısı ile dikkatlice kaplayıp 24 saat kurumaya bırakın. Bu, metal ve plastik arasında kuvvetli bir bağ kuracaktır. Tercih olarak, yapıştırıcı kuruyana kadar bantla sabitleyebilirsiniz. USB ucunun her iki tarafına da iyice yapıştırıcı uyguladığınızdan emin olun.

Kuruma için bekletme süresi bittiği zaman, süzgecin iki tarafındaki kulakları kablo bağları ile bağlayın. Bu, zaman içerisinde metal süzgecin içeri katlanmamasını sağlayacak.

Adım 4: Son dokunuşlar

wi-fi sinyali arttırma

USB kablo uzatıcısını bilgisayarınıza bağlayın, ucuna da USB Wi-Fi adaptörünü takın. Bu sayede normalden çok daha fazla Wi-Fi sinyali elde edeceksiniz. Eğer siz de denediyseniz, işe yarayıp yaramadığını yorumlarda belirtebilirsiniz.

Biz de Webtekno olarak, daha önce YouTube kanalımızda Wi-Fi sinyali arttırma konusunda birkaç deney yapmıştık. Onları da buradan izleyebilirsiniz. Kim bilir, işinize yarayabilir :)

Kaynak : https://www.instructables.com/id/Uni-Directional-WIFI-Range-Extender/
43
17
7
6
5
Emoji İle Tepki Ver
43
17
7
6
5