Windows 10'a macOS’un En Kullanışlı Özelliklerinden Biri Geliyor

29
4
3
2
2
Microsoft, Windows 10 için Mac'lerde uzun zamandır bulunan bir özelliği deniyor. İnternet üzerinden bilgisayarınızı sıfırlamayı ve Windows'u yeniden yüklemeyi mümkün kılan bu özellik sayesinde format işlemleriniz çok daha kolay bir şekilde gerçekleşebilecek.

Windows 10'un yakında interneti kullanarak fabrika ayarlarına geri döndürme işlemini gerçekleştirebileceği belirtildi. Mac ya da MacBook cihazlarda bulunan bu özelliğin gelişiyle birlikte Windows 10 yüklü cihazlar da internet üzerinden sıfırlanabilecek.

Microsoft hakkındaki gelişmeleri yayınlanmadan önce kullanıcılarla paylaşan WalkingCat isimli Twitter kullanıcısı, Windows 10'un gelecekteki sürümünde Windows'un internet aracılığıyla tekrardan yüklenebileceğini belirtti. Bu sayede bilgisayarların sıfırlama işlemleri yalnızca bir CD ya da USB tarafından gerçekleştirilmeyecek.

windows 10

"Windows'u nasıl yeniden yüklemek istersiniz?

> Bulut yüklemesi: Windows'u indir

> Yerel olarak sıfırla: Mevcut Windows işletim sistemimi yeniden yükle"

WalkingCat isimli kullanıcıya göre yeni özellik Windows 10'un 18950 derlemesinde ortaya çıkacak. Şu anda Windows Insider'larının 18945 derlemesini test ettiğini hatırlatacak olursak özelliğin bir süre daha kullanıcılara sunulmayacağını söyleyebiliriz.

microsoft

Bu özelliğin Windows 10'a gelmesiyle birlikte kullanıcıların daha rahat bir şekilde sistemlerini yenileyebileceklerini söyleyebiliriz. Şu anda bilgisayarını sıfırlamak isteyen Windows 10 kullanıcılarının sabit disklerindeki bir dosya ya da dış bir depolama aracılığıyla işletim sistemini yeniden yükleme işlemini gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

Bazı durumlarda sabit diskinizdeki veriler bozulduğu için bu yöntem her zaman mantıklı bir seçenek olmuyor. Herhangi bir CD ya da USB kullanarak yeniden yükleme işlemi de aradığınız her an bulabileceğiniz ve içerisinde Windows 10 yüklü olan depolama alanlarını gerektiriyor. Tabii ki sisteminize uygun olan Windows 10 sürümü için bu depolama alanlarını da düzenli bir şekilde güncellemeniz gerekiyor.

Windows 10'un bulut indirme seçeneği kullanıcılara sunulursa kullanıcıların hiçbir USB ya da CD'ye gerek duymadan Windows 10'un son sürümünü indirme şansları olacak. Bu sayede nerede olursanız olun, bilgisayarınızı sıfırlamanız gerektiği zaman tek ihtiyacınız olacak şey internet bağlantısı olacak.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/windows-10-may-get-one-of-the-most-useful-features-of-macos-internet-recovery
29
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
4
3
2
2