Windows 11'in Gizlilik Sorunuyla Gündem Olan Ekran Alıntısı Aracı'na Güncelleme Geldi

7
3
1
1
0
Microsoft, Windows 10 ve Windows 11’de buluna Ekran Alıntısı Aracı’nın güvenlik açığı sorununu gideren güncellemeyi nihayet yayınladı.

Bundan birkaç gün önce Google Pixel'in İşaretleme Aracını etkilediği bildirilen Acropalypse güvenlik açığının Microsoft'un Windows 10 ve Windows 11 Ekran Alıntısı Aracı’nda da bulunduğu ortaya çıktı.

Bu araçlar, orijinal dosyanın üzerine yazdıktan sonra bunları tamamen kaldırmak yerine kırpılan özelliklerin kaldırılan bölümlerinin verilerini tutmasına olanak tanıyor. Bu, özellikle Acropalypse'den etkilenen araçlar hassas görüntüleri kırpmak için kullanıldığında ciddi sorunlara yol açıyor.

Microsoft, yeni bir güncellemeyle bu sorun gideriliyor

Microsoft, CVE-2023-28303 (Windows Ekran Alıntısı Aracının Bilgiyi Açığa Çıkaranı Güvenlik Açığı) olarak adlandırılan Acropalypse'in, karşılanması gereken belirli koşullar nedeniyle düşük önem dereceli bir güvenlik açığı olduğunu belirtti.

Windows 10 ve Windows 11’de güvenlik güncellemelerini kontrol ederek sorunu siz de giderebilirsiniz.

Ekran Alıntısı Aracı’nı sıklıkla kullanıyor musunuz? Böyle bir güvenlik açığı olduğunu biliyor muydunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://mspoweruser.com/windows-snipping-tool-privacy-flaw-fix/
7
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
0