WoW Classic'in Çıkışıyla Pornhub'daki Warcraft Aramaları Üçe Katlandı

71
7
4
1
0
World of Warcraft Classic'in çıkmasıyla birlikte World of Warcraft hayranları bir çeşit nostalji yapma imkanına sahip oldu. Oyuna olan ilgi son derece büyük olduğu için sunucular yoğunluklar yaşadı ve sıralar meydana geldi.

WoW Classic'in bu haftanın başlarında yayınlanmasıyla birlikte World of Warcraft hayranları, kendilerini uzun süredir bekledikleri ve hasretini çektikleri oyunla tekrardan baş başa buldu. Tabii ki oyunun kitlesi devasa olduğu için sunucularda kuyruklar meydana geldi. Oyuna erişmeyi bekleyen insanlar sabırsızlanırken, önceki oyunları oynayarak WoW Classic'in sırasının bitmesini beklemeyi tercih edenlerin yanı sıra farklı şekillerde hasretini gidermeyi seçen insanlar da oldu.

Oyun yayınlandıktan sonra sunucularda oluşan kuyruklar kelimenin tam anlamıyla korkunç boyutlara ulaştı. Bazı oyuncular oyuna erişim sağlayabilmek için 6 saate kadar beklemek durumunda kaldı. Pornhub'ın içerik istatistiklerine ulaşan pcgamesn.com, oyunun çıkmasıyla birlikte Warcraft'ın Pornhub üzerinde bir artışa geçip geçmediğini inceledi.

World of Warcraft

Psgamesn.com'un araştırmalarının sonucunda Pornhub'da Warcraft temalı aramaların sayısında ciddi bir artış olduğu gözlemlendi. Kuyrukların en dolu olduğu gün olan 26 Ağustos tarihinde içerisinde 'Warcraft' bulunan aramaların hacmi, günlük ortalamanın %210 üstüne çıktı.

Neyse ki Blizzard'ın olaya el atıp sunucu kapasitelerini artırmasıyla birlikte kuyrukta bekleyen insanların sayısı azalmış durumda. Yine de Pornhub'ın verilerine göre Warcraft'a karşı olan ilgi hâlâ düşmüş değil. Pornhub, oyunun çıkış tarihi olan 26 Ağustos'tan iki gün sonra, 28 Ağustos'ta dahi Warcraft aramalarının normalden %120 daha fazla olduğunu belirtti.

Pornhub

Bu durum, bir oyuna karşı olan ilginin internetin her yerinde artmasının ilk örneği değil. Red Dead Redemption 2'nin çıkışıyla birlikte Pornhub üzerinde vahşi batı temalı içeriklerin araması günlük ortalamanın %745 üstüne çıkmıştı. Bunun yanı sıra Fortnite, %112'lik bir artışla Overwatch'u geçmişti.

Şu an için Warcraft verilerinde olan bu artış hakkında uzun soluklu bir şey söylemek fazlasıyla zor. Verilerin bir anda yükselmesi oyunun yeni çıkmasına bağlanabilir. Oyunun ilerleyen dönemlerde istikrarını koruyacak mı yoksa erken bir düşüş mü yaşayacak, bu durumu hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/world-of-warcraft/wow-classic-pornhub
71
7
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
71
7
4
1
0