Xiaomi, Gelecek Yıl 200W Hızlı Şarja Sahip Telefonları Tanıtabilir: 8 Dakikada %100 Şarj

10
7
6
2
0
Çin menşeli teknoloji devlerinden Xiaomi, gelecek yılın akıllı telefonlarında daha önce görmediğimiz bir şarj hızına ulaşmayı başarabilir.

Temmuz ayında Xiaomi yeni Xiaomi 12S Ultra amiral gemisi modelini tanıtmıştı. Tanıtımda telefonun kamerası öne çıkmış olsa da hızlı şarj kapasitesinin pek de rakiplerinin hızıyla aşık atamadığı görülüyordu. Çinli firma gelecek yıl bu alanda da önde gelen modelleri piyasaya sürmek istiyor. 

Çin'in sosyal medya platformu olan Weibo'nun popüler teknoloji bloggarlarından @DCS'e göre Xiaomi, amiral gemisinin sadece 67W olan hızlı şarj özelliğini daha da geliştirmemiş olduğu için rahatsız. Bu nedenle de önümüzdeki yıl modellerinde 100W şarjı kullanacak. Çinli blogger'a göre hatta yeni atılımlar yapacak olan firma 200W hızlı şarjı da kullanıma sunabilir. 

Xiaomi devlere kafa tutmayı amaçlıyor

xiaomi hypercharge

Bu yılın Temmuz ayında @DCS yaptığı bir başka açıklamada, Xiaomi 13 serisinde 2K çözünürlük ve 120Hz ekran yenilenme hızına sahip kıvrımlı bir ekran kullanılacağını iddia etmişti. Xiaomi 13 serisinde çok kutuplu tek hücreli çözümler kullanılacağını da öne sürmüştü. Bu da yüksek hızlı şarjı mümkün kılan büyük bir batarya demek. Hatta bu seride 50W kablosuz şarj olacağı da iddialarının arasında yer alıyordu. 

Geçtiğimiz ay ise Çin'in 3C kalite sertifikasyonundan geçen bazı Xiaomi ürünleri bulunuyor. Bu modellerin arasında 210W, 20V-10,5A özelliklerine sahip bir şarj cihazı bulunuyor. Bu da blogger'ın iddialarını kısmen de olsa doğruluyor. Çinli teknoloji devi, geçtiğimiz yıl paylaştığı bir videoda 200W destekli şarj aleti ile 4000 mAh pil kapasiteli Mi 11 Pro'yu 8 dakika gibi kısa bir sürede %100 şarj etmeyi başarmıştı.

Günümüzde akıllı telefonlar geliştikçe batarya teknolojileri de onlara eşlik edecek şekilde gelişmeye devam ediyor. Bu bataryaların dolum süresinin kısalması, kullanıcıların da daha rahat hareket etmesini sağlıyor. Xiaomi'nin 210W hızlı şarj özelliğini kullanıma açması, iPhone ve Samsung gibi firmaların da daha hızlı ilerlemeler kaydetmesini teşvik edecektir.

Xiaomi'nin geçen yıl yaptığı 200W'lık şarj testi

Kaynak : https://www.gizchina.com/2022/09/03/xiaomi-may-launch-smartphones-with-200w-fast-charging-next-year/
10
7
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
6
2
0