Xiaomi’nin Çift Ön Kameralı Telefonu Civi 2’nin Özellikleri Belli Oldu: Dynamic Island’la Birlikte Gelebilir

24
7
3
1
0
Xiaomi’nin yakın zamanda tanıtması beklenen Civi 2 isimli telefonu hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Telefonun çentik tasarımı ise akıllara “Dynamic Island benzeri bir özellikle tanıtılabilir mi?” sorularını getirdi.

Eylül ayında tanıtılan iPhone 14 ailesiyle birlikte tanıtılan Dynamic Island, aslında yıllardır Samsung’ta olan “kısa bildirim” özelliğinin daha detaylı bir versiyonu olarak karşımıza çıkmıştı. Bu özellik tanıtılır tanıtılmaz ilk önce MIUI için bir temada daha sonra da 3. parti bir uygulama olarak karşımıza çıkmıştı.

Redmi’nin patronu yakın zaman MIUI cihazlarda benzer bir özelliği görebileceğimizin sinyallerini vermişti. Geçtiğimiz günlerde karşımıza çıkan ve Xiaomi’nin yeni gözdelerinden olacak olan Civi 2 modeli ise iPhone 14’e benzeyen ekran tasarımıyla “Acaba ilk Dynamic Island’lı Android telefon bu olabilir mi?” sorularını akıllara getirdi.

Selefinin aksine tüm dünyada satılabilir

Xiaomi Civi 2’nin selefi olan Civi 1 ve Civi 1S modelleri, sadece Çin’de satılmış ve yine de büyük bir başarıya ulaşmıştı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgilere göreyse Civi 2, İlk olarak Çin’de piyasaya sürülse de kısa süre içinde ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada satışa sunulabilir.

Telefonun tasarımına baktığımızda ekranın ön kısmında iki adet selfie kamerasının olması dikkat çekiyor. Bu iki kamera temelde bir çift göz işlevi görüyor ve yapay zekâ desteğiyle bu iki kamera duruma göre hem normal kamera hem de ultra geniş açılı kamera gibi çalışabiliyor. İki kamera aynı anda fotoğraf çektikten sonra yapay zekâ bu iki fotoğrafı birleştirerek yüksek kaliteli fotoğraflar sunuyor.

Bu iki kamerayı kapsayan çentiğin iPhone 14 ailesinde bulunan çentiğe çok fazla benzemesi, akıllara “acaba?” sorusunu getirdi. Genellikle yazılımsal özellikleri ilk önce tek bir cihazla tanıtıp daha sonra tüm cihazlara getiren Xiaomi’nin bu tasarımla birlikte Dynamic Island benzeri bir özelliği MIUI kullanıcılarına sunup sunmayacağı ise şimdilik merak konusu.

Ayrıca gelen bilgilere göre Xiaomi Civi 2, Snapdragon 7 Gen 1 yonga setiyle tanıtılabilir.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2022/09/23/xiaomi-explains-why-the-civi-2-copied-the-iphone-14-pro-dynamic-island/
24
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
7
3
1
0