Xiaomi, İlk Kez Dünyanın Bir Numaralı Akıllı Telefon Markası Oldu

131
24
19
15
6
Xiaomi, 2021 Haziran ayında yakaladığı satış başarısıyla dünyanın en çok satış yapan akıllı telefon üreticisi oldu. Çinli dev, 2011'de piyasaya girdiğinden beri bu unvanı ilk kez elde etti.

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin satış rakamlarının yüksekliği, başarı olarak değerlendirildiği takdirde, başarı basamaklarını üçer beşer tırmanmaya devam ediyor. Şirket, 2021 Haziran ayında, dünyanın en çok satış yapan akıllı telefon üreticisi unvanını ilk kez elde etti.

2021 Haziran ayında satışları %26 oranında artan Xiaomi, ayın en hızlı büyüyen markası oldu. 2011’den beri toplamda 800 milyondan fazla akıllı telefon satan Xiaomi, 2021’in ikinci çeyreğinde de satış bazında dünya genelinde ikinci sırada yer almaktaydı.

'Xiaomi, piyasadaki boşlukları fırsat bildi'

samsung Huawei

Counterpoint Research’ün Araştırma Yöneticisi Tarun Pathak, Xiaomi’nin liderliği hakkında şu yorumlarda bulundu: “Huawei’nin düşüşü başlar başlamaz Xiaomi, bu boşluğu doldurmak adına sürekli ve agresif bir çaba içine girdi. Şirket, Huawei ve HONOR’dan arta kalan Çin, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarında büyümeye devam ediyor.

Çin pazarının ve Samsung’un arzda yaşadığı daralmalar hakkında, Uzman Analist Varun Mishra ise şunları söyledi: “Çin pazarı, düzenlenen 618 festival sayesinde %16 büyüdü ve Xiaomi de en hızlı büyüyen şirket oldu. Xiaomi, bu başarsını düşük gelir seviyesinin hakim olduğu şehirlerdeki büyümesi ve Redmi 9, Redmi Note 9 ve Redmi K serisinin üstün performansına borçlu. Vietnam’da yeni bir COVID-19 dalgasının ortaya çıkmasıyla birlikte Samsung’un üretimi de sekteye uğradı. Xiaomi de Samsung’un A serisinden kalan bu kısa süreli boşluğu güçlü ortaya seviye ürün gamı ve geniş pazar hakimiyetiyle doldurdu.

COVID-19 salgınının Vietnam’daki durumu düzelmezse Samsung üretimde sıkıntı yaşamaya ve Xiaomi de bu fırsattan yararlanmaya devam edecek. Samsung kendini toparladıktan sonra akıllı telefon piyasasında kartların yeniden dağıtılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.counterpointresearch.com/xiaomi-becomes-1-smartphone-brand-globally-first-time-ever/
131
24
19
15
6
Emoji İle Tepki Ver
131
24
19
15
6