Xiaomi Mi Note 10'un Kamerası 'Zoom' Sorunlarına Basit Ama Etkili Bir Çözüm Getirdi

21
1
1
1
1
Xiaomi Mi Note 10, akıllı telefonlarda görünen kısa menzilli yakınlaştırma sorununa yeni kamera sistemiyle çözüm sunmayı hedefliyor. Telefonun 108 MP'lik kamerası, sadece 5x ya da sadece 2x optik yakınlaştırma sunmak yerine her ikisini de sunarak fotoğraf kalitesini artırıyor.

Akıllı telefonların kameraları için yakınlaştırma özelliği, her zaman rekabet alanı oldu. Piyasadaki akıllı telefonların çoğu, 2x ya da 3x yakınlaştırma özelliği ile sınırlandırılmış durumdalar. Ancak Huawei ve Oppo gibi markalar, periskop kamera lensleriyle 10x hibrit yakınlaştırma özelliği sundular.

Yeni teknoloji, standart 2x veya 3x telefoto kameraların ötesine geçerek 5x doğal yakınlaştırma sunuyor. Ancak uzun menzilli yakınlaştırmaya geçiş, kısa menzilli yakınlaştırmayı (2x veya 3x) geri plana attı. Huawei daha sonra 3x ve doğal 5x seçeneği arasındaki yakınlaştırma seviyeleri için "görüş alanı füzyonu" çözümüne geçerek, 40MP ana kamera ve 5x periskop sensöründen gelen verileri birleştirdi.

Huawei'nin çözümü, eski dijital yakınlaştırma özelliklerinden daha iyi görünüyor, ancak beklenenden çok uzak. Yapılan testler, 3x optik zoom özelliğiyle göze çarpan Huawei P30'un (sağda), P30 Pro'ya (solda) kıyasla 3 kat daha üstün genel sonuçlar verebildiğini gösteriyor:

huawei p30 vs p30 pro

Xiaomi, Mi Note 10'da iki yakınlaştırma kamerası kullanarak bu zorluğun üstesinden gelmeyi amaçlıyor. Şirket, yeni telefonunda 5 MP 5x telefoto kameranın yanı sıra 12 MP 2x telefoto kamera kullanıyor. Bu çözüm, periskop lens veya uzun menzilli kameralarından beklediğiniz şekilde detay kaybı olmadan, doğal, kısa mesafeli yakınlaştırma elde edebileceğiniz anlamına geliyor.

Xiaomi Mi Note 10, süper çözünürlüklü yakınlaştırma yapmak yerine, 2x telefoto kamerayı, doğal 2x çekimlerde kullanıyor. Bu uygulama, yalnızca uzun menzilli kameralar barındıran telefonlardaki kısa menzilli yakınlaştırma sorununa oldukça açık bir çözüm. Artık 4-5 arka kamera kullanan akıllı telefonlarla standart, ultra geniş ve uzun menzilli yakınlaştırma kameralarının yanına 2x veya 3x telefoto yakınlaştırma eklenebilir.

xiaomi mi note 10

5x yakınlaştırma kamerası olan bir telefona 2x telefoto kamera eklemek, sadece 2x için daha iyi çekim anlamına da gelmiyor. Yeni kamera sistemi ayrıca orta dereceli yakınlaştırmalarda da daha iyi sonuçlar sağlamaya yardımcı olabilir.

Mi Note 10'un 2x telefoto sensörü aynı zamanda derinlik sensörü olarak da işlev görüyor ve bu, özel olarak derinlik sensörü olan bir telefona ihtiyaç duymayacağımız anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/xiaomi-mi-note-10-camera-zoom-1050441/
21
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
1
1
1
1