Xiaomi, Yeni Ekran Parlaklığı Modunu MIUI 11'de Test Ediyor

19
11
1
1
1
Xiaomi, MIUI 11'de telefonların ekranlarını gün ışığında maksimum seviyeye çıkaracak yeni bir ekran parlaklığı modu üzerinde çalışıyor. Sunlight Mode adlı yeni özellik, kullanıcılara dış ortamda kolaylık sağlayacak.

Akıllı telefonların ekran parlaklıkları artık kullanıcıları büyük ölçüde tatmin etse de, ekranların açık havada kullanılabilecek kadar parlak olmadığı durumlarla karşılaşılabiliyor. Xiaomi, MIUI 11 arayüzünde gün ışığında kullanımı kolaylaştıracak yeni bir ekran parlaklık modu üzerinde çalışıyor.

Redmi K20 Pro ve Mi 9T Pro'nun MIUI 11 güncellemesinde "Sunlight Mode" (Güneş Işığı Modu) adlı yeni bir ayar keşfedildi. Bu yeni ayar telefonunuzu doğrudan güneş ışığında kullanırken ekran parlaklığını en üst seviyeye çıkaracak. Güneş Işığı Modu'nun açıklamasında, otomatik parlaklık kapalıyken ekran ışığını güçlü ortam ışığına göre ayarlama özelliğine sahip olduğu belirtiliyor.

Xiaomi MIUI 11 Sunlight Mode

MIUI 11 yapı kodlarında ortam aydınlatması 5 saniye boyunca 12.000 lux'ü geçtiğinde yeni modun devreye girdiğini tespit edildi. Mod aktif olduğunda ekran parlaklığı muhtemelen maksimum seviyeye yükseltiliyor. Ortam aydınlatması 2 saniye boyunca 12.000 lux'ün altına düştüğünde, ekran parlaklığı Güneş Işığı Modu'na girmeden önce ayarlandığı değere geri dönüyor.

Yeni ayar, herhangi bir özel yüksek parlaklık moduna bağlı görünmüyor, ancak otomatik parlaklığı kullanmayanlar için faydalı olabilir. Artık Güneş Işığı Modu etkin durumdayken, dışarıya her çıktığınızda parlaklığı manuel olarak %100'e ayarlamanız gerekmeyecek. Yeni ekran parlaklık modu sadece ortam ışığı sensörünü kullanıyor gibi görünüyor ve büyük olasılıkla MIUI 11 kullanan çoğu Xiaomi cihazına gelecektir.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/xiaomi-sunlight-mode-miui-11/
19
11
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
11
1
1
1