MIUI, Gelecek Güncellemeyle Yeni 'Always-On Display' Özelliklerine Kavuşacak

46
6
4
2
2
Android işletim sistemi üzerine inşa edilen Xiaomi’nin arayüzü MIUI, yeni bir güncellemeye kavuşuyor. Kullanıcıların arayüzü daha fazla özelleştirmesine olanak tanıyacak güncelleme, şu an henüz "alpha" aşamasında.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, kullanıcı dostu fiyatlarıyla artık işlevsellikten ziyade kalite üzerine yoğunlaşmaya başladı. Şirket, Redmi K20 gibi üst segment modellerine AMOLED ekranlar getirerek ve orta segment telefonu Xiaomi CC9’u AMOLED ekran ile tanıtarak bazı önemli değişiklikler yaptı. Peki AMOLED ekranın getirdiği en önemli özelliklerden biri olan “Always-On Display (Sürekli Açık Ekran)" konusunda yeni bir gelişme var mı?

MIUI'daki Ambient Display (Always-On ile aynı anlamda kullanılır) özelliği, yeni gelen özelleştirme seçenekleriyle daha da iyi görünecek. MIUI beta sürümü, sürekli açık ekranı yapılandırmanız için yeni saat seçenekleri eklemesinin yanı sıra yeni özellikler de getiriyor.

MIUI Güncelleme alsways-on

Göze çarpan ilk değişiklik, saat seçeneklerinin bazılarında kısa bir açıklama olması. Bu açıklama, size her temanın işlevi ve amacı hakkında bilgiler veriyor. Seçtiğiniz herhangi bir temanın metin ve ikon rengini de özelleştirebiliyorsunuz.

Getirilen bir başka değişiklikle arka plan üzerinde gösterilecek metnin boyutunu özelleştirebileceksiniz. Şimdilik metnin boyutunu tam istediğiniz şekilde ayarlamanıza imkân veren bir kaydırıcı bulunmuyor. Bu özellik yalnızca "büyük" ve "küçük" seçenekleriyle sınırlanmış durumda.

MIUI Güncelleme

Birkaç yeni analog saat görüntüsü ile birlikte sola konumlandırılmış saat seçeneği de bu sürümde gelen yeniliklerin içinde yer alıyor. Yeni özellikleri test edebileceğiniz sürüm, henüz resmi olarak paylaşılmadı ancak dilerseniz sürümün “.apk” uzantılı dosyasını internette bulabilirsiniz. Unutmayın ki bu sürüm, yalnızca AMOLED ekrana sahip Xiaomi ve Redmi cihazlarla uyumlu olarak kullanılabilir.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/miui-always-on-display-xiaomi-redmi/
46
6
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
46
6
4
2
2