Xiaomi Mi 9T/Redmi K20 ve K20 Pro'da 75 Hz Ekran Modları Keşfedildi

18
1
1
1
1
Xiaomi, cihazlarının neler yapabileceğini söylese de yazılımcılar bu cihazların sınırlarını zorlayarak yapabileceklerinden daha fazlasını cihazlara yaptırabiliyor. XDA Developers'ın ortaya çıkarttığı bir mod, Xiaomi Mi 9T/Redmi K20 ve K20 Pro cihazları için daha yüksek bir yenileme oranını kullanıcılarına sunuyor.

Yaygın olarak kullanılan telefonların üreticileri, birçok tasarımsal ve donanımsal özellikleri geliştirmeye devam ederken ekran özelliklerine de her geçen gün daha fazla yatırım yapıyor. Yeni ekran teknolojilerinin yanı sıra daha yüksek yenileme oranına sahip telefonlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

OnePlus 7, 90 Hz yenileme oranına sahip telefonuyla birçok kişi tarafından övülmüş, cihazın en büyük özelliği olarak da bu yenileme oranı verilmişti. Telefondaki animasyonların son derece akıcı olması ve ekranın canlı durması sebebiyle gözünün rahatını düşünen kullanıcılar, tercihlerini OnePlus 7'den yana kullanmışlardı.

xiaomi

Bu sene içerisinde ortaya çıkan amiral gemileriyse artık 'gelenekselleşmiş' 60 Hz yenileme oranına sahip ekranlarla kullanıcıların karşısına çıktı. Yeni çıkacak amiral gemileriyse 60 Hz'in üstüne çıkarak yeni yenileme oranlarına yöneliyor.

Xiaomi Mi 9T (başka ülkelerde Redmi K20 olarak da biliniyor) ve Redmi K20 Pro, Xiaomi Mi 9'un ekranındaki gibi bir özelliği edinecek. Xiaomi'nin amiral gemisi Xiaomi Mi 9'da ekran 84 Hz'lik yenileme oranlarına çıkabiliyordu. Şimdi Redmi K20 Pro ve Mi 9T'ye gelecek olan güncellemelerle birlikte telefonun ekranının 75 Hz olacağı söyleniyor.

mi 9t

XDA Developers'ın yaptığı araştırmalarda iki cihazın da 90 Hz'lik bir yenileme oranına ulaşabileceğini ancak şu an için buna hazır olmadığı belirtildi. Xiaomi Mi 9'dakine benzer bir yüklemeyi gerektiren cihazlar, bir önyükleme aracına ihtiyaç duyuyor. Cihazlarda root olması da gerekiyor. Yani başka bir deyişle telefonun limitlerini zorluyorsunuz. Telefonda varsayılan olarak böyle bir yenileme oranı bulunmuyor.

Belirli işlemlerin ardından ekranın yenileme oranı değiştirilse de telefonunuzun batarya kullanımının da ciddi oranda değişeceğini söyleyebiliriz. Uzun vadede bu değişikliğin telefonunuzu nasıl etkileyeceğine dair bir bilgi de bulunmadığı için telefonunuza kalıcı bir zarar vermek istemiyorsanız profesyonel bilginiz yoksa bu işlemi uygulamamanızı öneriyoruz.

Yine de tüm bu sorumlulukları bireysel olarak kabul eden ve telefonunun başına gelebilecek herhangi bir sorunda kendisinden başka herhangi bir sorumlu aramayacak olan kişiler aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla 75 Hz ekran mod bağlantılarına ulaşabilir.

75Hz Screen Overclock Mod for the Xiaomi Mi 9T/Redmi K20

75Hz Screen Overclock Mod for the Redmi K20 Pro

Kaynak : https://www.xda-developers.com/xiaomi-mi-9t-redmi-k20-pro-75hz-display-mod/
18
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
1
1
1
1