Yaşlı Kullanıcılar İçin Özel Olarak Üretilmiş, Uygun Fiyatlı 3 Akıllı Telefon

26
4
2
2
2
Bu yazımızda, belli bir yaşın üstünde olan ve modern teknoloji konusunda zorluk çeken, yorgun gözlere sahip kullanıcılar için üretilmiş 3 cihazı sizler için listeliyoruz.

Bildiğiniz üzere teknoloji, özellikle son yıllarda akıl almaz bir hızla gelişiyor. Konu akıllı telefonlar olduğunda ise bahsi geçen hızlı gelişim, her geçen ay yeni özelliklere sahip telefonları gün yüzüne çıkarıyor. Ancak bu denli hızlı gelişen teknolojinin pek tabii gerisinde kalan bir nesli de görmezden gelmemek gerekiyor. Belli bir yaşın üstündeki insanlar, kuşak farkının getirdiği sebepler dahilinde yeni teknolojilere uyum sağlamakta zorlanabiliyor. Bu yazımızda, yaş anlamında kıdem almış insanlar ya da sadece basit ve kolay kullanım arayan kullanıcılar için bir liste hazırladık. Karşınızda son dönemin en uygun fiyatlı ve kolay kullanımlı akıllı telefonları:

Nokia 3.1

Nokia son dönemde pek çok farklı atılımının yanında Android One platformu çalıştıran cihazlara ağırlık veriyor ancak basit kullanımlı telefonlar konusunda da oldukça başarılı cihazları piyasada adından sıkça bahsettiriyor. Bu cihazların başında gelen Nokia 3.1; 5.2 inç ekranı ve 18:9 ekran düzeni ile 1440x720 çözünürlüğü kullanıcılarına sunuyor. Yakınlaştırma gereken durumlarda dahi son derece net bir görüntü sağlayan Nokia 3.1, 1.25 Ghz’lik Octa-Core Mediatek 6750 yonga seti ve 2GB RAM’i ile görevini hakkıyla yerine getiriyor. 160 dolar gibi bir etiket fiyatına sahip olan cihaz, uygun fiyatının yanında Android One desteği ile Google’ın en güncel güvenlik yamalarını kullanıcılarına sunuyor.

Moto E4

Kullanışlı boyutu ve kolay kullanıma uygun yazılımı ile Motto E4, yaşı belli bir seviyenin üstünde olan kullanıcılar için son derece işlevsel bir cihaz olarak biliniyor. Android 7.1.1 tabanında hizmet sunan cihaz, özellikle düşük ışık performansının yanında ekran büyüteci ve metin okumaya yardımcı programları ile yorgun gözlerin ilacı oluyor. 4 çekirdekli işlemci seti ve 2 GB belleği ile 5 inç boyutundaki Motto E4 kamera konfigürasyonu olarak 8 megapiksellik bir arka kamera ve 5 megapiksellik bir ön kameraya sahip; fiyatı ise 100 dolar civarında seyrediyor

Doro 824

Hedef kullanıcı kitlesi olarak doğrudan yaşlı kullanıcıları belirleyen ve bu doğrultuda cihaz üretmeye önem gösteren Doro, Doro 824 ile adeta bir amme hizmetine imza atıyor. 3 adet fiziksel kısayol tuşuna sahip cihaz, acil servislere ulaşmak için de bir başka kısayol tuşunu haznesinde bulunduruyor. İşitme cihazları ile entegre edilerek büyük bir açığı kapatan Doro, 50 dolarlık fiyatı ile görevi için biçilmiş kaftan.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/cheapest-phones-seniors
26
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
26
4
2
2
2