Yeni Bir iPhone, En Uygun Hangi Zamanda Satın Alınabilir?

30
10
8
3
3
Bir ay sonra yeni iPhone modelini tanıtmayı planlayan Apple, geçtiğimiz yıllarda yaptığı gibi bu yıl da eski modellerinin fiyatını düşürebilir. Bu yüzden yeni bir iPhone almak için en azından eylül ayını beklemeniz, ciddi bir tasarruf sağlayabilir.

Teknoloji devlerinden Apple, yıllardır yeni akıllı telefon modellerini eylül ayında tanıtıyor. Eğer bu yıl da gelenek bozulmazsa ki bozulacak gibi de görünmüyor, Apple 6. kez eylül ayında yeni bir iPhone modeli tanıtmış olacak.

Yeni telefonlarını duyuran şirket, duyurunun kısa bir süre sonrasında ise akıllı telefon modellerine ufak bir indirim uyguluyor. Apple, bu geleneğinden de vazgeçmiyor. Apple, eğer bu yıl da benzer bir tutum sergiler ve eski modellerinde indirime giderse, yeni bir akıllı telefon sahibi olmak isteyen müşteriler için iyi bir fırsat yaratmış olacak.

apple iphone

Konuyu biraz daha açarak örneklendirmek gerekirse Apple, geçtiğimiz yıl yeni iPhone modellerini duyurduktan sonra iPhone 8 ve iPhone 7 modellerinde 100'er dolarlık indirim yaptı. Yapılan bu indirimlerden sonra iPhone 7'nin fiyatı 449 dolara (yaklaşık 2.500 TL), iPhone 8'in fiyatıysa 599 dolara (yaklaşık 3.350 TL) düştü. Bir önceki yıl ve ondan önceki yıl da benzer bir tavır sergileyen Apple, bu sayede son model takıntısı olmayan müşterilerin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

Apple'ın geçtiğimiz dönemlerde sergilediği bu tutumun bu yıl da gerçekleşmek zorunda olduğunu elbette söyleyemeyiz ancak eğer yeni bir akıllı telefon almayı düşünüyorsanız ve araştırma listenizde Apple da bulunuyorsa, en azından eylül ayına kadar beklemek ve Apple'ın bu yılki stratejisini görmek iyi bir tercih olacaktır. Eylül ayı geldiğindeyse Apple'ın nasıl bir tavır sergileyeceğini ve eski modellerinde indirim yapıp yapmayacağını hep birlikte göreceğiz. 

  • Not: İndirimli olarak belirttiğimiz fiyatların ABD piyasasında geçerli olduğunu Türkiye'deki modellerin fiyatındaki farklılıklarınsa ek kalemler dolayısıyla farklı olduğunu hatırlatalım.
Kaynak : https://fortune.com/2019/08/13/wait-until-september-to-buy-iphone/
30
10
8
3
3
Emoji İle Tepki Ver
30
10
8
3
3