Yeni Porsche Panamera, Nürburgring Pistinde Rekor Kırdı (Video)

27
10
4
0
0
Stuttgart merkezli otomotiv firması Porsche, yeni Panamera'nın Nürburgring pistinde rekor kırdığı anların videosunu paylaştı. Dört kapılı sedan, 20,832 kilometre uzunluğunda olan pisti 7 dakika 29,81 saniyede tamamladı.

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche'nin bir süredir yeni Panamera üzerinde çalıştığını biliyorduk. Hakkında şimdiye kadar birçok şey duyduğumuz aracın geçtiğimiz hafta Nürburgring pistinde rekor kırdığı açıklanmıştı. Şimdiyse Alman otomotiv firması, Porsche Panamera'nın Nürburgring pistinde rekor kırdığı anların videosunu paylaştı.

Paylaşılan videoda Porsche Panamera, 20,832 kilometre uzunluğunda olan Nürburgring pistinde 297 km/s zirve hızına ulaşıyor. Rekor kıran testte araç, pisti toplamda 7 dakika 29,81 saniyede tamamladı ve bu da Panamera'yı aynı pistte 7 dakika 30,11 saniyelik bir süre kaydeden Mercedes-AMG GT 63 S'ten daha hızlı hale getirdi.  

Porsche Panamera kaputun altında neler sunacak?

Porsche Panamera Nürburgring testi

Alman firma, Panamera'nın tam olarak hangi versiyonlarda geleceğini ya da güç çıkışlarının ne olacağını açıkça belirtmedi ancak yeni modellerin, mevcut modellere kıyasla daha güçlü olacağının sözünü verdi.

Bununla birlikte hemen yukarıdaki videodan alınan ekran görüntülerine baktığımızda, yeni Panamera'nın 646 beygir güç ve 834 Nm torka ulaştığını görebiliyoruz. Bu değerler, mevcut Panamera Turbo'nun 550 beygir güç ve 769 Nm tork değerinden oldukça yüksek. Bir başka deyişle yeni Panamara'nın ciddi bir performans artışıyla birlikte geleceği söylenebilir.

Daha önceki söylentiler, Porsche Panamera'nın Turbo ve Turbo S E-Hybrid versiyonlarının yanı sıra bir de Turbo S versiyonuna sahip olacağını belirtiyordu. Bu noktada Alman firma, Panamera ailesinin en tepesine Turbo S E-Hybrid modelini yerleştirecek.

Porsche'nin önümüzdeki aylarda tanıtacağı yeni Panamera aracıyla ilgili bilinenler şimdilik bu kadarla sınırlı. Araca dair yeni detaylar ortaya çıkarsa sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Yaşanan gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edebilir, Porsche Panamera'nın Nürburgring pistinde 7 dakika 29,81 saniye ile rekor kırdığı videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Porsche Panamera'nın Nürburgring pistinde rekor kırdığı anlar:

Kaynak : https://carbuzz.com/news/new-porsche-panamera-nurburgring-video-reveals-insane-power-output
27
10
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
10
4
0
0