42
23
7
4
4

Bu videomuzda, tamamen yerli olduğu iddia edilen "Yaani" arama motorunun ne kadar yerli olduğunu inceledik. Ayrıca internette yerli olmadığına dair dolaşan iddiaların da doğru olup olmadığını inceledik. 

Daha öncede yerli olduğu iddiasıyla gelen ve "Geliyoo" adıyla piyasaya çıkan arama motorunun, Yaani arama motorunun da yerli olmadığı iddiaları üzerine aslında bir nebze de olsun ortalık karıştırdı. Ayrıca yaptığımız derinlemesine araştırmalarda, Yaani'nin Google ve Ntent gibi arama motorlarının kaynaklarını kullandıklarını da görmüş olduk. 

Açıkçası videoda Çağdaş'ında belirttiği gibi, Yaani arama motorunun iyi çalışıp çalışmaması değil bizim derdimiz. Sadece müşteri çekmek adına aslında yerli olmayan bir arama motorunu, "%100 yerli" diye lanse edip, milliyetçi duyguları kullanarak Turkcell'İn müşteri çekmeye çalışması.

Bu anlamda biz teknolojik yeterlilik anlamında, yeterli çalışmayla yerli bir arama motorunun gerçekten de yapılabileceğine inanıyoruz. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten %100 Yerli bir arama motoru yapabilir miyiz? Lütfen düşüncelerinizi hem kartlar bölümündeki ankette hem de yorumlarda belirtmeyi unutmayın. 

42
23
7
4
4
Emoji İle Tepki Ver
42
23
7
4
4