2019'da iPhone'lara Gelecek Olan 9 Kullanışlı Özellik

33
15
4
2
0
Apple'ın büyük güncellemesi iOS 13 ile iPhone'lar hiç olmadığı kadar işlevsel hâle geliyor.

Silikon Vadisi devi Apple, mobil işletim sistemi iOS'un yeni versiyonunu önümüzdeki Sonbahar ayları içerisinde yayınlamayı planlıyor. Apple'ın 2019 Geliştiricileri Konferansı'nda iOS 13'e ekleyeceği onlarca yeni özelliği duyurmasıyla beraber kullanıcıların da bu özelliklere olan ilgisi büyük derecede arttı. Peki Apple'ın duyurduğu özellikler arasında en dikkat çekenler neler?

9. Performansta artış

Her işletim sistemi güncellemesinde olduğu gibi iOS 13 de gözle görülebilir oranda performans iyileştirmesini kullanıcılara sunacak. Apple'ın yaptığı açıklamaya göre Face ID iOS 13 ile beraber %30 daha hızlı çalışacak, mağazadaki uygulamaların boyutları %50 daha az olacak ve uygulamalar ise şu ankine oranla 2 kat daha hızlı açılacak.

8. Karanlık mod

Apple'ın yeni işletim sistemi sürümüyle mobil cihazlarına ekleyeceği karanlık mod özelliği daha önce eşi benzeri görülmemiş uygulama yelpazesine hitap edecek. Karanlık mod aktif edildiğinde bütün Apple uygulamaları ve geliştiriciler tarafından karanlık mod destekli hâle getirilmiş bütün uygulamalar tamamen karanlık temaya sahip olacak.

7. Düzenleme araçları

Video ve fotoğraf düzenleme araçları Apple tarafından yenilendi. Yeni düzenleme araçları sayesinde artık çok daha başarılı düzenlemeler, belgeler üzerinde gerçekleştirilebiliyor. Videolar için geç de olsa eklenmiş olan düzenleme araçları ise birçok kullanıcının hoşuna gidecek yönde.

6. Apple Harita

Apple'ın uzun zamandır zayıf kalan Harita uygulaması kullanıcılar tarafından fazlasıyla eleştiriliyordu. Apple'ın Harita uygulamasıyla gitmek istediğiniz yeri genellikle ülkemizde bulamıyordunuz bile zira Harita'ya ekli değillerdi. 2019 yılı içerisinde Harita'yı ABD için geliştireceğini ve sürekli güncelleyeceğini aktaran Apple, 2020 yılında ise bütün dünya şehirlerinin güncel bilgilerini Harita uygulamasına ekleyeceğini söyledi.

5. Apple Mail

iPhone'unuzda mailleriniz yönetmenize olanak tanıyan Mail uygulaması artık yazı fontunun, boyutunun, renginin değiştirilmesine olanak tanıyor. Apple'ın Mail uygulaması üzerinden iş ile alakalı mailler gönderen kullanıcılar için bu yeni özelliğin fazlasıyla yararlı olacağına değiniliyor.

4. Hatırlatıcılar

iOS işletim sistemini öne çıkaran özelliklerden biri olan Hatırlatıcılar'ın kullanımı çok daha kolay olacak. Apple'ın arayüzünde iyileştirmeler yapacağını söylediği Hatırlatıcılar uygulamasına fotoğraf, mekan, tarih ve bayrak ile alakalı pek çok iyileştirme uygulanacak.

3. Sürükleyerek yazma

Uzun yıllardır uygulama marketlerindeki bazı uygulamaların (örneğin Swift) kullanıcılara sağladığı sürükleyerek yazma özelliği varsayılan bir özellik olarak Apple'ın iOS işletim sistemine ekleniyor. Makine öğrenme teknolojisinden destek alarak kullanıcıların parmak dokunuşlarını daha yüksek doğruluk oranıyla algılayacak olan yeni sürükleyerek yazma özelliğinin tek elle cihaz kullanımını fazlasıyla kolaylaştıracağı öngörülüyor.

2. Apple ile kayıt ol

Apple ile kayıt ol seçeneği artık desteklenen uygulamaların tümünde bir giriş seçeneği olarak yer alacak. Kullanıcılar uzun kayıt süreçleriyle uğraşmak zorunda kalmadan sadece bir tıklama ile istedikleri platforma veya uygulamaya kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. Eğer e-mail adresinizi saklamak istiyorsanız Apple bu durumda rastgele bir mail adresini sizin için oluşturacak ve bu mail adresine gelen iletileri sizin kendi e-posta adresinize yönlendirecek.

1. Gelişmiş sesli kontrol

Sesli komut sistemi ile ne yazık ki cihazınızın her özelliğini kontrol etmek şu an için mümkün değil. Örneğin sesiniz ile cihazınızın ekranının kilitlenmesini talep ettiğinizde iPhone, bunu gerçekleştiremeyeceğini ve güç tuşuna fiziksel bir temasta bulunmanız gerektiğini belirtiyor. iOS 13 işletim sistemiyle artık iPhone kullanıcıları cihazlarının tüm özelliklerini sadece sesleriyle kontrol edebilir hâle gelecekler.

Yeni iPhone'lar ile birlikte yayınlanması beklenen iOS 13, Apple'ın ekosistemine oldukça yararlı özelliklerle gelecek gibi gözüküyor. Peki sizin iOS 13'ten beklentileriniz neler? Yorumlar kısmında kendi görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/apple-ios-13-most-useful-features-coming-to-your-iphone-2019-6
33
15
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
33
15
4
2
0