Apple Gürültü Uygulamasının Gerçek Bir Desibel Metreyle Aynı Sonuçları Verdiğini Gösteren Video

43
5
3
1
0
Teknoloji devi Apple'ın akıllı saatlari için geliştirdiği ve önümüzdeki aylarda kullanıcılarına sunacağı işletim sistemi watchOS 6 ile birlikte gelen Gürültü uygulaması, gerçek bir desibel metre ile test edildi. Yapılan testlerde uygulamanın gerçek bir desibel metre ile aynı sonuçları gösterdiği ortaya çıktı.

Apple, giyilebilir teknolojiler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar piyasaya sürdüğü akıllı saatlerle piyasanın hakim markası olmayı başaran Apple, şu sıralarda WatchOS işletim sisteminin yeni sürümünü geliştirmekle meşgul. Kullanıcılarının hizmetine sunulmasına az bir süre kala  watchOS 6 ile ilgili yeni bilgiller ortaya çıkmaya devam ediyor. Akıllı saatlerine eklediği Gürültü uygulamasıyla ön plana çıkmak isteyen Apple, bu konuda amacına ulaşacak gibi görünüyor. Bunun en büyük sebebi, watchOS 6 ile birlikte kullanılacak olan Gürültü uygulamasının ciddi anlamda başarılı olması. 

Normal şartlarda bir akıllı saat için beklentiler çok yüksek değildir ancak Apple'ın yeni işletim sistemiyle birlikte gelecek olan Gürültü uygulaması, beklenenin ötesinde bir performans sunuyor. Fazlasıyla küçük bir mikrofona sahip olan Apple Watch'ların, gürültü konusunda ne kadar iyi olabileceği, ortaya çıkan Gürültü uygulamasıyla birlikte tartışmalara konu olmuştu. Ancak yapılan gerçek bir test, watchOS 6'nın ciddi anlamda iyi bir performans sunacağını ortaya çıkardı.

Yazılım geliştirme müdürü olarak görev yapmakta olan Blake Helms, Gürültü uygulamasının ne kadar başarılı olduğunu anlayabilmek için uygulamayı gerçek bir desibel metreyle test etti. Elde ettiği sonuçları da Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı. Yaptığı test ile ilgili açıklamalarda bulunan Helms, bu durumu hiç beklemediğini ifade etti. Gerçek bir desibel metre ile watchOS 6'nın Gürültü uygulamasının aynı sonuçları verdiğini söyleyen Helm, bu uygulamaya güveneceğini açıkladı. İşte Helms'in Twitter'da paylaştığı o test;

Apple'ın akıllı saat modelleri için geliştirdiği bu işletim sistemi, 2019 sonbaharında kullanıcıların hizmetine sunulacak. İşletim sistemini tüm Apple Watch'lar alacak ancak Gürültü uygulaması tüm cihazlarda olmayacak. Sadece dördüncü nesil Apple Watch'lar da bu uygulama deneyimlenebilecek.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/631960/apple-watch-noise-app-unbelievably-accurate/
43
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
5
3
1
0