2021 Audi RS3 Sedan'ın Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

12
1
1
0
0
Audi'nin 2021 yılının ilk ayında tanıtılması beklenen makyajlı RS3 Sedan modeli, Nürburgring'de kamuflajlı bir şekilde objektiflere yakalandı. A3 Sedan'a kıyasla çok daha agresif bir görüntü sunan aracın, iç mekânda da bazı değişikliklerle gelmesi bekleniyor.

Yenilenen 2021 A3 Sedan'ı geçtiğimiz mart ayında duyuran Alman otomobil üreticisi Audi, bu modelin ardından çalışmalarını merakla beklenen RS3 ailesine çevirdi. Daha önceleri hatchback modelinin prototipleri birçok kez sızdırılırken RS3 Sedan ise geçtiğimiz mart ayında ABD'de test edilirken görüntülenmişti. Bu zamandan beri hakkında pek fazla şey duymadığımız araç, şimdi Nürburgring'de test edilmeyi beklerken objektiflere yakalandı.

Kamuflajlı görüntüleri sızdırılan Audi RS3'ün, daha geniş çamurluklar ve daha büyük hava girişlerine sahip ön tamponu ile standart A3 Sedan'a kıyasla çok daha agresif bir görüntüye sahip olduğu söylenebilir. Bununla birlikte araçtaki daha büyük ızgara ve A3 ailesindekine benzer LED far detayları da gözlerden kaçmıyor.

Yenilenen Audi RS3 Sedan neler sunacak?

Audi RS3 Sedan

İç mekândan başlamak gerekirse 10,1 inçlik daha büyük bir bilgi-eğlence ekranına ev sahipliği yaptığı söylenen makyajlı modelde, buna ek olarak 10,3 inçlik bir dijital gösterge paneli ve isteğe bağlı baş üstü gösterge opsiyonlarının yer alması bekleniyor.

Kaputun altına geldiğimizde makyajlı model, büyük ihtimalle 400 beygir güç üretebilen 2,5 litrelik beş silindirli turbo bir motor kullanacak. Mevcut Audi RS3'te 7 ileri S-tronic şanzıman ve Quattro dört çeker sistemle eşleştirilen bu ünite, 394 beygir güç ve 480 Nm tork üretebiliyor. Öte yandan daha güçlü model RS3 Performance'ın ise 450 beygire kadar güç sunabileceği belirtiliyor ancak Audi'den şimdilik konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Yenilenen RS3 Sedan'ın yollardaki yerini ne zaman alacağı henüz bilinmiyor fakat sektöre yakın kaynaklar, şirketin ilk önce yeni S3 modelini tanıtacağını belirtiyor. Bu sebeple yeni nesil Audi RS3'ü görmek için en azından 2021 yılını beklememiz gerekiyor. Bu süreçte otomobile dair yeni gelişmeler yaşanırsa sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/2021-audi-rs3-has-mercedes-amg-in-its-sights
12
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
1
0
0