Yeni Mercedes-Benz S-Class, Yolcu Güvenliği Konusunda Çıtayı Arşa Çıkaracak

32
3
2
2
2
Otomobil dünyasında lüks ve yeniliği bir araya getiren Mercedes-Benz S-Class, yeni özellikleriyle güvenlik konusunu bir adım öteye götürüyor. 2021 model S-Class'ta arka koltuktaki yolcular için de hava yastıkları bulunacak.

Otomobiller konusunda Alman otomobil üreticileri her zaman öne çıkmayı başaran şirketler arasında olmayı başarmıştır. Bu konuda öne çıkan araçlardan bir tanesi de Mercedes-Benz S-Class olmuştur.

S-Class, yıllar boyunca lüksün ve yeniliğin birleştiği noktada yer almış, hatta tartışmasız şekilde liderlik koltuğunda oturmuştur. Şirket, 2021 S-Class ile bir kez daha çığır açıyor ve arka yolcu koltukları için de direkt hava yastıkları yerleştiren ilk araba oluyor.

Mercedes-Benz S-Class'tan yeni bir güvenlik önlemi daha

mercedes-benz s-class arka koltuk hava yastığı

Okunduğunda kulağa oldukça basit gibi gelse de çocuk güvenlik koltuğu da arka tarafta yer aldığı için bunu uygulamak o kadar kolay olmuyor. Ancak yeni güvenlik önlemi sayesinde bu düzensizliğin de üstesinden gelinerek çocukları da en az yetişkinler kadar koruyabilen hava yastıkları kullanılıyor.

Araca getirilen bu yeni özelliğe tamamlayıcı hava yastığı görevi görecek olan akıllı, şişirilebilir emniyet kemerleri eşlik edecek. Ancak şirketin yeni amiral gemisinde kullanıcılarına sunduğu güvenlik önlemleri sadece bunlarla da bitmiyor.

2021 mercedes-benz s-class

Arka tarafa yerleştirilen direkt hava yastıklarının yanı sıra yeni S-Class'ta PRE-SAFE Impulse Side teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji, yan taraftan gelebilecek ani darbeleri tespit etmek için radar sensörleri kullanıyor. Yeni Mercedes'teki güvenlik önlemleri burada da bitmiyor. Araçta yer alacak olan E-ACTIVE BODY CONTROL süspansiyonu, darbeleri aracın en sert noktalarına yönlendiriyor ve bu sayede araç içerisindeki güvenlik en üst seviyeye ulaşıyor.

Sadece bunlar bile göz önünde bulundurulduğunda, yeni S-Class'ın yolcu güvenliği konusunda başı çekeceği kesin gözüküyor. Ayrıca aracın çıkış tarihi yaklaştıkça şirketin farklı yeni özellikleri açıklaması da oldukça muhtemel.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/new-mercedes-s-class-will-offer-world-first-protection-for-rear-seat-passengers
32
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
32
3
2
2
2