3 Kilometre Yüksekten Aşağı Atılan Toyota Hilux, 'Gözlemeye' Döndü [Video]

57
9
8
6
2
WhistlinDiesel isimli bir YouTube kanalı, Toyota Hilux'u önce 60 metreden, sonra da 3 kilometre yüksekten aşağı bıraktı. 60 metreden düşüşten sonra nispeten tanınabilir durumda olan Hilux, 29 saniye süren 3 kilometrelik düşüşten sonra ise tanınamaz hale geldi.

YouTube'da paylaştıkları otomobil videoları ile milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başaran "WhistlinDiesel" isimli bir kanal, Toyota'nın ikonik arazi aracı Hilux'la eğlenceli bir test gerçekleştirdi. Daha önce Volvo'nun yaptığı gibi aracı metrelerce yüksekten boşluğa bırakan YouTube kanalı, böylelikle aracın dayanıklılık kabiliyetinin sınırlarını zorlamış oldu.

WhistlinDiesel, Toyota Hilux'u boşluğa bırakmak için ağır yük taşıma işlerinde kullanılan "Kaman K-Max" helikopterlerinden kiraladılar. Aracı önce 60 metre yüksekten boşluğa bırakan ekip, ikinci bir deneme daha yaptı. Bu kez yerden tam 3 kilometre yükseğe çıkarılan Toyota Hilux, yere düştüğünde adeta "gözleme" gibi görünüyordu.

Toyota Hilux'un 3 kilometreden serbest düşmeye bırakıldığı anlardan bir kare

Toyota Hilux

YouTube kanalının ilk denemesinde 60 metreden boşluğa bırakılan Hilux, motor gibi ağırlıkların ön tarafta bulunması nedeniyle kaput üstüne doğru düşüyor. Bu da aracın akordeon gibi büzülmesine, tekerlerin birbirlerine yakınlaşmasına yol açıyor. Yani aracın şasi ve genel çerçevesi, bu düşme sonrasında bozuluyor. Ancak esas gösteri, Hilux'un 3 kilometre yüksekten bırakılmasıyla başlıyor.

Tam 3 kilometre yüksekten boşluğa bırakılan Toyota Hilux'un yere düşmesi, 29 saniye sürüyor. Bırakıldıktan birkaç saniye sonra önce yavaş yavaş dönmeye başlayan araç, daha sonra bu dönüş hareketini hızlandırıyor. Araç yere düştükten sonra yanına giden ekip, gözlerine inanmakta zorlandıkları bir manzara ile karşılaşıyorlar. Öyle ki bu Toyota Hilux'un kalınlığı, neredeyse kalmamış duruma geliyor. Kağıt gibi dümdüz olan araç hem içerik üreticilerini hem de izleyenleri hayrete düşürüyor.

İşte Toyota Hilux'un metrelerce yüksekten bırakıldığı o video

3 kilometreden düşen Toyota Hilux'un son hali

Toyota Hilux

Bu arada, aracın ikinci düşüşünden sonra çalışmayacağı sugötürmez bir gerçek. Ancak ilk düşüşten sonra ne olabileceği, büyük bir bilinmez olarak kayıtlara geçti. Aslında ekip, aracın marşını basmak istiyordu ancak iddialarına göre kiralanan helikopterin dakikasına 100 bin dolar ödüyorlardı. Yani böyle bir şeyle kaybedecek vakit yoktu...

Kaynak : https://www.motor1.com/news/514736/toyota-hilux-dropped--from-helicopter/
57
9
8
6
2
Emoji İle Tepki Ver
57
9
8
6
2