GTA Vice City'nin 'SEAWAYS' Hilesi Kısmen Gerçek Oldu: İşte Denizde Gidebilen Otomobil(!)

30
9
4
2
2
Mısırlı üç arkadaş, denizde gidebilen otomobil görünümlü tekne üretmeyi başardı. Bugüne kadar 12 adet üretilen araçları satışa çıkaran girişimciler, projelerinden oldukça memnunlar. Otomobil görünümlü tekneler, akıllara doğrudan GTA Vice City'deki SEAWAYS hilesini getiriyor.

Dünyanın en popüler oyunlarından bir tanesi olan GTA Vice City, dünya genelinde herkes tarafından bilinir. 2002 yılında piyasaya sürülmüş olsa da milyonlarca oyunseverin hafızalarına kazınmış durumda olan oyun, kullanılabilen hileleri ile de meşhurdur. Bu hilelerin en popüler olanlarından biri de "SEAWAYS"tır. Arabaların denizde de gidebilmesine imkan tanıyan hile, kadim dostumuz Tommy Vercetti'nin yüzme bilmemesi nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Şimdi bu hile, kısmen de olsa gerçek olmuş durumda.

Mısırlı üç girişimci, GTA Vice City'nin SEAWAYS hilesinden esinlenmiş olacaklar ki suda giden araba(!) üretmeyi başardılar. Şu ana kadar 12 araç ürettiklerinden bahseden mucitler, bu ürünleri satmak istediklerini ifade ediyorlar. Projenin arkasındaki isimlerden biri olan Karim Amin, daha önce yurt dışında yaşarken böyle bir projesi olduğunu, bu projeyi hayata geçirdikten sonra Mısır'a götürmeyi planlandığını söylüyor. İki arkadaşıyla görüşen Amin, daha sonra bu planı değiştirerek projesini doğrudan Mısır'da hayata geçirmeye karar vermiş.

Su üzerinde gidebilen "otomobil" böyle görünüyor

Denizde giden araba

Mısırlı mucitler tarafından tasarlanan ve bugüne kadar 12 adet üretilen araçlar, dış görünüşleriyle tam olarak bir otomobile benziyorlar. Ayrıca araçların iç kısmı da sıradan bir otomobile oldukça benziyor. Yani hem uzaktan hem de yakından baktığınızda, denizde giden bir araba olduğunu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ancak aracın en önemli sorunu, yalnızca denizde gidebiliyor oluşu. Yani bu araç, yalnızca denizde otomobil gidiyormuş gibi görünen özel bir sürat teknesi.

Karim Amin, tamamen Mısır'da üretmeye karar verdikleri deniz aracı için en uygun kaynakları bulduklarını ve söz konusu aracı üretmeyi başardıklarını söylüyor. Bu deniz aracının yalnızca motorunun Japonya üretimi olduğunu ifade eden girişimci, geri kalan her parçanın Mısır'da üretilmiş olan parçalar olduğunu belirtiyor. Araçlarıyla ilgili fiyat bilgisi de veren Mısırlı adam, araçların özelliklerine göre 19 bin dolar ila 45 bin dolar arasında ödeme yapılarak denizde giden arabalardan bir tanesine sahip olunabileceğini belirtiyor.

Kaynak : https://metro.co.uk/2021/06/18/egyptian-inventors-build-a-car-that-can-drive-on-water-14791379/
30
9
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
30
9
4
2
2