Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

6 Dolara Mal Edilen Sahte Telefonlar Huawei’ymiş Gibi Satıldı

Şu sıralar türlü zorlukların üstesinden gelmeye çalışan Huawei, Çin'de bir dolandırıcılık olayının kurbanı oldu. Dolandırıcılar, 6 dolar gibi uygun fiyata imal ettikleri sahte Huawei ürünlerini, e-ticaret platformlarında 25 ila 40 dolar aralığında sattılar. Edinilen bilgilere göre bu şekilde 7.000 adet sahte ürün satıldı.

6 Dolara Mal Edilen Sahte Telefonlar Huawei’ymiş Gibi Satıldı

ABD hükümetinin yaptırımları nedeniyle şu sıralar can çekişmekte olan Çinli teknoloji üreticisi Huawei'ye bir darbe de kendi ülkesinden geldi. Kim oldukları açıklanmayan Çinli bir grubun, Huawei'nin akıllı telefonlarını kopyalayarak piyasaya sürdüğü, bu ürünleri çok daha uygun fiyatlarla satarak kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Yetkililerin açıklamalarına göre en az 7.000 adet sahte ürün, Huawei markalıymış gibi satıldı.

Edinilen bilgilere göre Çinli yetkililer, ilk olarak ağustos ayı içerisinde bu dolandırıcılığın izlerine ulaştılar. 3 isim üzerinde duran yetkililer, eylül ayında düzenledikleri bir operasyonla söz konusu şahısları yakaladılar. Yetkililere göre satılmak üzere hazır olan yaklaşık 300 bin dolarlık sahte ürüne el koyulmuş durumda.

6 Dolara Mal Edilen Sahte Telefonlar Huawei’ymiş Gibi Satıldı

Yapılan açıklamalara göre dolandırıcılar, sadece 6 dolar gibi uygun fiyata imal ettikleri çoğu akıllı telefon olan fason üretim malları, Huawei'ymiş gibi sattılar. Çeşitli e-ticaret platformlarında satışa sunulan ürünler, özel indirimler yapılmış ya da promosyonmuş gibi gösterildi. Bu sayede tüketicilerin ilgisinin çekilmesi amaçlandı. İşte bu sayede de 7.000 civarında sahte ürün satışı gerçekleşti. Huawei'ye yönelik yapılan sahtecilik girişiminde üretilen sahte mallar, 25 dolar ila 40 dolar aralığında satıldı.

YORUMLAR

(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
A
Anonim 5 yıl önce
bu işin arkasında apple var... çalmadan duramıyorlar...
M
M.H. İnan 5 yıl önce
Xiaomi gibi çalmanın çalmasını yapmışlar sonuçta her markadan çalıyor XiAoMi şimdi gelcek fanboyları dislike atcak yorum atcak ama bilmiyorlar ki 3 kere Xiaomi kullandım 3 de berbat
E
Ege Eren 5 yıl önce
Hangi modellerini kullandın? Muhtemelen 1000-3000tl arası Redmi modellerini kullandın ve iPhone 11 performansı bekledin. İyi bir amiral gemisi alsaydın iPhone 11 ile kafa kafaya olduğunu hatta bazı konularda çok daha iyi olduğunu görürdün
A
Anonim 5 yıl önce
CIA komplosudur... Apple işi... insanlığın 1numaralı düşmanıdır...