6 Milyon TL Değerindeki McLaren 720S'in En Dikkat Çekici 5 Özelliği

28
17
5
1
1
Güçlü motora, göz alıcı bir tasarıma, harika donanımlara sahip süper arabalardan bir tanesine sahip olmak birçok kişinin hayallerinden bir tanesidir belki. Carbuzz ekibinden Jared Rosenholtz, McLaren’in 2019 model süper arabası 720S ile bu tecrübeyi deneyimleme şansı elde etmiş.

McLaren 720S, piyasaya çıkar çıkmaz süper arabalar kategorisine sıçrayan araçlardan bir tanesi. CarBuzz ekibi de McLaren’in bu 2019 model aracını birkaç günlüğüne denedi ve bu sene içerisinde alınabilecek en iyi araç olarak nitelendirdi. Bu sene içerisinde alınabilecek en iyi araç olma unvanına sahip olmasını sağlayan şeyler neler peki?

Konfor

McLaren 720S Spider İç

2019’da satılan süper arabaların çoğu her gün sürülebilecek konfora sahip. Bu araçların sahipleri ağır pedal kavramaları, fazla ısınan motorlar ve yangın riskiyle uğraşmıyor ancak McLaren, 720S Spider ile bunu çok farklı bir seviyeye çıkarıyor. Jared Rosenholtz’un aktardığına göre aracın koltukları oldukça rahat ve kabini iri sporcuların da rahatça kullanabileceği kadar geniş. Spor arabanın kapılarındaki camların da ayarlanabilir olması aracın içini daha ferah bir hale getirebiliyor.

Kusursuz direksiyon

McLaren 720S Spider Direksiyon

Rosenholtz’a göre bazı süper arabalar değerli bir enstrümandan çok bir bilgisayara benziyor ancak McLaren, yeni aracında bu hataya düşmemiş. 720S, tekerleklerdeki hissiyatı dahi aktarabilecek elektrohidrolik bir direksiyon kullanıyor ve hatta yüksek hızlı manevralarda dahi bu özelliğinden feragat etmiyor.

Güçlü motor

McLaren 720S Spider Motor

Tabii ki güçlü bir motora sahip olmayan süper araba düşünülemez ancak 720S, 710 beygir gücünde, 568 tork üretebilen, 4.0 litre, çift turbolu V8 motora sahip. Güç sadece arka tekerlere gitse dahi kalkış kontrolü, 1,3 ton ağırlığındaki aracın 96 km/sa’ya 2,8 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca 200 km/sa’ya 7,8 saniyede çıkabiliyor. Aracın ulaşabileceği en yüksek hız ise 314 km/sa.

Hızlı vites geçişi

McLaren 720S

McLaren’ın 720S’i, yedi vitesli çift kavramalı şanzımanıyla Ferrari ve Porsche’un PDK’sıyla birlikte dünyanın en iyisi konumunda. Rosenholtz’un deneyimlerinden aktardığına göre aracın vites değişimi oldukça hızlı gerçekleşiyor hatta otomatik vitesteyken bile 7. vitesten üçüncü veya dördüncü vitese oldukça çabuk geçiyor.

İlgi faktörü

McLaren 720S Spider

Belki de tüm bu maddeler arasında en tahmin edilebilecek faktör budur. Rosenholtz’un aktardığına göre üç günlük deneme süreleri boyunca birçok kişi fotoğraf çekilmek istemiş hatta takas teklif edenler dahi olmuş. Kısacası bu tarz bir araç ile tüm ilgiyi üstünüzde toplamamak neredeyse imkânsız.

Rosenholtz'un arabayla ilgili deneyimlerini paylaştığı YouTube videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://carbuzz.com/features/5-reasons-why-the-mclaren-720s-is-the-best-car-in-the-world
28
17
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
28
17
5
1
1