McLaren 720S Spider'ı Boyamak İçin Harcanan Süre: 260 Saat

54
33
4
2
1
McLaren 720S Spider oldukça estetik bir araba. Bu estetik görüntüsüne kavuşması ise oldukça zorlu bir süreç.

Hemen hemen her üst düzey otomobil üreticisi, yeni arabanızı fabrikada üretirken istediğiniz şekilde boyuyor, kişiselleştiriyor ve döşüyor. Göz alıcı dış renk tonlarından özel deri kaplı kilometre göstergesine, ek beygir gücünden jantlara kadar her şeyi istediğiniz gibi üretiyorlar, tabii ki belirli bir fiyat karşılığında.

Bu özel McLaren 720S Spider’daki alışılmışın dışındaki boya işi, yüksek gelirli müşterilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmekle görevlendirilen McLaren Special Operations (MSO) tarafından özel olarak yapıldı. Arabanın dışındaki derin mavi renk, üç rengin karışımıyla ortaya çıkıyor: Cerulean Mavisi, Burton Mavisi ve Abyss Mavisi. Bu oluşan yeni renge de ‘Coriolis’ adı veriliyor.

Arabanın üzerindeki Coriolis boyası, Meteor Grisi rengin üzerine stratejik olarak uygulanıyor. Meteor Grisi de yine MSO ekibi tarafından özel müşteriler için oluşturulan başka bir renk.

MSO’nun dediğine göre, bu boyayı uygulamak onların tam 260 saatini aldı. Uzman boyacılar, boyayı araba sanki bir rüzgâr tünelinde gidiyormuş gibi göstermek için dikkatlice uyguladılar. Ortaya çıkan sonuç ise bir sanat müzesinde sergilenebilir niteliğinde.

Kaynak : https://uk.motor1.com/news/344348/mclaren-720s-spider-bespoke-paint/
54
33
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
54
33
4
2
1