68 Yıl Boyunca 430 Milyon Kez Hıçkırarak Rekor Kıran Adam

57
7
3
3
2
Charles Osborne isimli bir adam, 96 yıllık yaşamının 68 yılını hıçkırarak geçirdi. Bir kaza sonucunda beynindeki bir damarının tıkanmasıyla bu hastalığa yakalanan Charles'ın 68 yıl içinde 430 milyon kez hıçkırdığı tahmin ediliyor.

Bir türlü geçmek bilmemesiyle insanın sinirlerini alt üst eden hıçkırığı ömrünüz boyunca çektiğinizi düşünün. Günümüzde sayısı az da olsa bazı insanlar, bu durumdan muzdaripler ancak bir insan var ki 1922 yılından 1990 yılına kadar yani tam 68 yıl boyunca hiç durmadan hıçkırmış. Gelin bu adamın hikâyesine yakından bakalım.

1894 doğumlu Charles Osbourne, 1922 yılında yaklaşık 160 kilogramlık bir domuzu kesmek üzere asmaya çalışıyordu. Osbourne, domuzu kaldırmasıyla birlikte yere düştü. Kendisi ilk başta hiçbir şey hissetmediğini söylemiş ancak Osbourne’un doktoru, beyninde toplu iğne başı büyüklüğünde bir kan damarının tıkandığını söylemiş.

Charles Osbourne, ilk başlarda dakika 40 kez hıçkırıyordu:

hıçkırık

İşte bu tıkanıklık sonucunda Charles Osbourne’un beyninin hıçkırık tepkisini engelleyen küçük bir bölümü zarar görmüş. Osbourne, o günden sonra da hayatının geri kalanında Doktor Terence Anthony tarafından tedavi altına alınmış.

Hastalığının ilk başlarında Osbourne’un hıçkırık sayısı dakika başı 40 civarındaymış fakat zaman geçtikçe bu sayı 20’ye kadar düşmüş. Osbourne’un ölümünden yaklaşık bir yıl önce gizemli bir şekilde hıçkırığı kesilmiş. Bir dakika içerisinde defalarca hıçkıran Osborne’un hayatı boyunca 430 milyon kez hıçkırdığı tahmin ediliyor.

Charles Osbourne, zaman geçtikçe hıçkırığından çıkan sesi engellemenin bir yolunu bulmuş. Charles, hıçkırıklarının arasında belirlediği bir yöntemi kullanarak nefes alıyormuş. Bu yöntem, ona Mayo Clinic’te kendisine yardım eden doktorları tarafından öğretilmiş.

Charles, problemine rağmen normal bir yaşam sürdü:

68 yıl boyunca hıçkıran adam

Charles’ın yaşadığı problemi düşününce onu, hayatını yaşayamamış birisi olarak düşünebilirsiniz ancak tam tersine Charles, tamamen normal bir hayat yaşadı. 96 yıllık uzun hayatı boyunca 2 kez evlendi ve 8 çocuk babası oldu. Tek dezavantajıysa hayatının ilerleyen kısımlarında yiyeceği yemeği bir doğrayıcıda öğüterek yemek zorunda kaldı.

Osbourne ölmeden önce hıçkırıklarının nasıl sona erdiği ise hâlâ gizemini koruyan bir olay. Osbourne, 96 yıllık yaşamının yalnızca 28 yılını hıçkırmadan geçirebildi. Osborne'un 68 yıllık bitmeyen hıçkırığı, Guinness Rekorlar Kitabı'nda da en uzun hıçkırık olarak yer aldı.

Kaynak : http://www.todayifoundout.com/index.php/2011/07/charles-osborne-had-the-hiccups-for-68-years-from-1922-to-1990/
57
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
57
7
3
3
2