7 Yaşındaki Tesla Otomobilin Batarya Kapasitesi Sadece Yüzde 2 Düştü

46
4
2
0
0
Elektrikli araçların bataryalarının yıllar geçtikçe ne durumda olacakları sorusu, elektrikli araç kullanıcılarının kafasında büyük bir soru işareti. 7 yaşında bir Tesla Model S araç sahibi, aracının batarya kapasitesinin hala yüzde 98 seviyesinde olduğunu açıkladı.

Daha önce elektrikli araç kullanmamış kullanıcıların kafasında elektrikli araçlara ilgili önemli sorular var. Bu sorulardan en önemlisi, aracın bataryasının kapasitesinin yıllar içinde azalması. Reddit’ te yapılan bir tartışmada bir kullanıcı, 7 yaşındaki Tesla Model S aracının batarya kapasitesinin yüzde 98 olduğunu açıkladı. 

Tesla Model S kullanıcısının yüzde 2’lik batarya kapasitesi kaybı, 7 yıllık kullanım için önemli bir kayıp değil. Aslında yaş nedeniyle aracın batarya kapasitesi daha fazla düşmeliydi. Çünkü bataryalar, hem kullanım nedeniyle, hem de zaman geçtikçe eski kapasitelerini kaybederler. Ancak aracın bataryasının düzenli olarak kullanılması ve kullanırken bazı kurallara uyulması, bataryanın kapasite kaybını daha düşük düzeylere getirebilir. 

tesla model s

Tüm elektrikli araçlarda, sabit 12 V batarya kullanılıyor. Bu bataryalar, ideal koşullarda (yüksek sıcaklık ve neme maruz kalmadan) 4 ile 6 yıl ilk satın alındığındaki yakın değerlerde kullanılabiliyor. Bu süreden sonra batarya kapasitelerindeki düşüş nedeniyle, bataryalar değiştirilmek zorunda kalınabiliyor. 

“ManhattanTime” takma isimli kullanıcı, aracın bataryasını her zaman yüzde 90’a kadar şarj ettiğini ve Supercharger istasyonlarını 50 kere ya da daha az kullandığını yazdı. Bu şekilde batarya kapasitesini yüzde 98 seviyelerinde kullandığını açıkladı. 

Tesla, Powerpacks ve Powerwalls gibi elektrikli araç bataryaları üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Tesla’nın, bu bataryalar üzerindeki çalışmalarında önemli bir mesafe kaydederek, bataryaları mükemmel seviyesine getirdi. 

Kaynak : https://cleantechnica.com/2019/09/15/7-year-old-tesla-model-s-at-98-battery-capacity-today/
46
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
46
4
2
0
0