Tesla Model S, Gayriresmi Olarak Dünyanın En Hızlı Dört Kapılısı (Video)

24
3
2
1
1
Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Tesla Model S'in Laguna Seca pistine çıktığını ve dünyanın dört kapılı en hızlı aracı ünvanını aldığını açıklamıştı. Şimdiyse Model S'in Laguna Seca'daki performansını gösteren bir video yayınlandı.

Elektrik motorlu ve otonom araçlar denildiği zaman akıllara gelen ilk şirket olan Tesla, otomobillerinin hızlı yapısıyla da göz doldurmayı başarıyor. Geçtiğimiz dönemlerde bir "Model 3"le tüm zamanların en hızlı elektrik motorlu otomobili rekorunu kırmayı başaran şirket, şimdi de "Model S" ile bir hız rekoru kırdı. 

Şirketin CEO'luk görevini sürdüren, ayrıca yaptığı çıkışlarla da daima gündemde olan Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre Tesla Model S, bu kez dört kapılı bir aracın ulaşabileceği maksimum hıza ulaşmayı başarmış durumda.

Tesla Model S

Tesla, yeni hız rekoru denemesi için daha önceden de hız denemelerinde kullandığı ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan "Laguna Seca" pistini tercih etti. Laguna Seca pisti, otomobil devlerinin genel uğrak noktalarından bir tanesi. Geçtiğimiz yıl Jaguar, bu pisti XE SV Project 8 modeliyse sadece 1 dakika 37.54 saniyede tamamlamıştı. Ondan önceki yılsa aynı pistin en hızlısı, Cadillac CTS-V'ydi ve pist 1 dakika 38.52 saniyede tamamlanmıştı. Musk'ın açıklamalarına göre Model S, bu süreleri biraz daha aşağıya çekerek dünyanın en hızlı dört kapılı aracı olma ünvanına sahip oldu. 

Elon Musk, dün yaptığı açıklamalarda Model S'in Laguna Seca'daki performansına ait bir videoyu bugün itibarıyla yayınlayacaklarını ifade etmişti. Tesla, verdiği sözün arkasında durarak Model S'in Laguna Seca pistindeki görüntülerini paylaştı. Dilerseniz önce o videoya göz atalım;

Videoda Tesla Model S'in Laguna Seca pistini, 1 dakika 36.555 saniyede tamamladığı açıkça görülebiliyor. Bu bağlamda şu ana kadarki en hızlı dört kapılı otomobil ünvanının Tesla Model S'de olduğunu söyleyebiliriz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, Tesla'nın onaylı bir etkinlik düzenlememiş olması. Bu da kırılan bu rekorun, resmi olarak kayıtlara geçmeyeceği anlamına geliyor. Başka bir deyişle Tesla Model S resmi olarak dünyanın en hızlı dört kapılı aracı değil. Ancak gayriresmi sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda Tesla Model S, dünyanın en hızlı dört kapılı otomobili.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/11/model-s-plaid-laguna-seca/?guccounter=1
24
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
1
1