800 Bin Kilometre Uzaklıktaki Bir Ampulü Bile Tespit Edebilen Süper Hassas Tarayıcı

23
11
4
2
1
Cardiff Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve Sequestim isimli bir firmadaki yetkililerin ortak çalışmasıyla birlikte kamyonların içerisinde kaçak bir şekilde seyahat eden kişilerin tespit edilmesini kolaylaştıracak bir sistem geliştirildi. İnsanların yanı sıra silahları da tespit edebilen sistemin sınır güvenlik ekiplerince kullanılması düşünülüyor.

Bilim insanları, sınırdan kaçak bir şekilde insanları geçirmeye çalışan kamyonların içini gözlemleyebilecek süper hassas tarayıcılar geliştirildi. Saatte 160 km hızla giden araçlardaki insanları, hatta silahları bile tespit eden tarayıcının sınır güvenlik ekipleri tarafından kullanılması bekleniyor.

Derin uzaydaki astronomik etkinlikleri tespit etmek için tasarlanmış bir uzay teknolojisini kullanan tarayıcı, yaklaşık 800 bin kilometreden 100 W değerindeki bir ampulü görebilecek düzeyde bir teknolojiyi bünyesinde barındırıyor.

160 km/s hızla giden araçların içindeki nesneleri tespit edebiliyor

tarayıcı

Cardiff Üniversitesi ve Sequestim, proje üzerinde birlikte çalışarak bu sistemin fazlasıyla yararlı olabileceğini belirtti. Sınır güvenlik ekiplerinin işini kolaylaştıracak olan sistemin aynı zamanda kontrol işlemlerini de hızlandırarak uzun kuyruklara son verebileceği düşünülüyor.

kaçak göçmen

İllegal olarak sınırdan geçmeye çalışan mültecileri tespit edecek

Cardiff Üniversitesi'ndeki araştırmacılardan biri olan Dr. Sam Rowe, "Bu tarayıcıyla birlikte insanlar taşıma sandıklarının içine saklanmış olsa dahi kolaylıkla tespit edilebiliyor. Tüm bunların yanı sıra insanların kıyafetlerinin altına saklanmış silahları bile görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Araştırmacıların ifadelerine göre bu yöntem, önceki sistemlerin tespit edebildiği hızların 30 kat daha üstüne çıkabiliyor ve küçük bir yer kaplıyor. Sequestim satış ve pazarlama müdürü Ken Wood, "Kamera, milimetrelik dalgaları tespit ediyor. Bu dalgalar görülebiliyor olsa da bir dalganın bin katından daha fazla dalga boyunda görülebiliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/scientists-develop-scanner-can-detect-18938143
23
11
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
11
4
2
1