Airbus, Dünyanın İlk Hibrit Tetra 5G Ağını Test Ediyor

9
0
0
0
0
Airbus, Çin’in Guangzhou şehrinde 5G ağı ile Tetra arasındaki deneme testlerini Tactilon Agnet uygulaması sayesinde başarıyla tamamladı. Airbus, bu denemeler ile ilk kez bir hibrit Tetra 5G ağı test etmiş oldu.

Airbus, Guangzhou Hükümeti’nin China Telecom’un 5G şebekesine bağlanan ortak telsiz ağı için 5G akıllı telefonlar ve terminaller arasındaki testleri başarıyla tamamladı.

Tactilon Agnet uygulamasının kullanılmasıyla Guangzhou hükümetinin kurumlarındaki kullanıcılar, iki ağ arasında birlikte çalışabilirlik deneyimi yaşayacaklar. Ayrıca Tactilon Agnet, Tetra ağındaki kullanıcılara bireysel ve grup araması yapma, mesajlaşma servisi, video ve veri paylaşımı, coğrafi konumlandırma ve bas-konuş özellikleri dahil olmak üzere 5G kullananlar arasında kesintisiz ses ve veri servislerine izin verecek.

Airbus’ın Tactilon Agnet uygulaması, Guangzhou hükümeti tarafından kullanılmak üzere çeşitli cihazlara kuruldu. Tactilon Agnet uygulaması, çift işletim sistemli güvenli telefonlara, akıllı telefonlara, uydu telefonlarına ve kameralara kuruldu. 

tetra network

Guangzhou Hükümeti’nin Airbus tarafından uygulanan Tetra Network’ü, Asya-Pasifik bölgesindeki ilk hibrit ağ olacak. Tetra Network, bölgede bulunan üç 4G mobil şebeke operatörü(China Telecom, China Mobile ve China Unicom) ile bağlantılı.

Guangzhou Hükümet Paylaşımlı Telsiz Ağı, dünyanın en büyük Tetra ağlarından biridir. Polis güçlerinden, itfaiye ve ambulans servislerine, yerel kamu kuruluşlarından acil durum müdahale ofislerine kadar birçok kurumdan 50.000’den fazla abone Tetra ağından faydalanıyor. Tetra Network, hava, yer ve yeraltı alanlarını kapsayan ve tüm kullanıcılar için yaygın ve kesintisiz iletişim sağlayan üç boyutlu bir kapsama alanına sahip durumda. 

Kaynak : https://www.criticalcommunicationsreview.com/ccr/news/100536/airbus-tests-the-world-s-first-hybrid-tetra-5g-network
9
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
0
0
0
0