Akbank, Hacklenme İddialarıyla İlgili Açıklama Yaptı

27
5
5
2
0
43 saat boyunca hizmet vermeyen Akbank, bazı sosyal medya hesaplarında bankanın hack'lendiğine dair yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Banka, verilerin güvende olduğunu ifade etti.

6 Temmuz Salı günü sabah saatleri itibarıyla hizmet kesintisi yaşayan Akbank servisleri, 43 saatin ardından yeniden hizmete girdi. Müşterilerinden özür dileyen ve kesinti süresince yaşanan zararları karşılayacağının sözünü veren banka hakkında siber saldırıyla ilgili şüpheler olsa da yapılan açıklamalar, bu iddiaları yalanlıyordu.

Bugünse, yaşanan kesinti olayından bağımsız olarak, banka kullanıcılarının verilerinin Raidforums platformunda satışa sunulduğu iddia edildi. Ancak bahsi geçen verilerin gerçek olmadığı ve T-SQL programı ile üretilmiş olma ihtimali mevcut. Bu konuda Akbank'tan açıklama gecikmedi.

Akbank, Hack’lenme İddialarının Gerçeği Yansıtmadığını Açıkladı

akbank

Türkiye’nin en büyük özel banklarından biri olan Akbank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla hacklenme iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Banka, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında bankamız müşteri bilgilerine ulaşıldığı yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Müşterilerimizin kişisel verileri her zaman olduğu gibi güvendedir. Söz konusu paylaşımlara karşı tüm yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır."

27
5
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
27
5
5
2
0