Google’ın Ana Şirketi Alphabet, Tarihindeki İlk Gelir Düşüşünü Yaşadı

29
4
3
2
1
Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Alphabet, 2020’nin ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirketin açıkladığı sonuçlar, geçen senenin aynı dönemine göre daha düşük seviyelerde seyretti.

Google’ın çatı şirketi Alphabet, 2020’nin ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Daha önce yapılan açıklamada koronavirüs pandemisinin etkilerini görmeyi beklediklerini söyleyen şirket, tarihinde ilk kez gelir düşüşü yaşayarak bu sözünde haklı çıktı. 

Alphabet’in yaptığı açıklamaya göre şirket 2020’nin ikinci çeyreğinde 37,4 milyar dolar gelir elde etti, ancak bu gelir geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2’lik bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Alphabet, geçen sene aynı dönemde 38,8 milyar dolar gelir açıklamıştı. Şirketin net geliri ise 6,9 milyar dolar oldu. Bu gelir, geçen sene 9,9 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti. Arama gelirine baktığımızda ise 23,6 milyar dolardan 21,3 milyar dolara düştüğünü görüyoruz.

YouTube’un reklam geliri arttı

Google’ın bu genel düşüşüne rağmen YouTube’un reklam gelirleri geçen seneye göre artış gösterdi. Popüler video izleme platformu, bu sene reklamlar üzerinden 3,81 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Şirketin geçen sene aynı dönemde elde ettiği reklam geliri ise 3,6 milyar dolardı.

Alphabet’in CFO’su Roth Porat, elde edilen gelirlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Zor bir küresel ortamda bulunmaya devam ediyoruz” dedi. Google, düzenli olarak potansiyeli yüksek yeni şirketleri bünyesine katarak ilerleyen devasa bir şirket. Haliyle, uzun yıllardan beri sürekli önceki yıla göre daha fazla gelir artışı elde ediyordu. Bu sene görüyoruz ki koronavirüs pandemisi sadece gelir seviyesi düşük kişileri değil Google’ı da etkilemiş. İnsanlar, her ne kadar bu süreçte evlerine kapanıp YouTube, Instagram, Netflix gibi platformları kullansalar da özellikle geliri genel olarak “reklam” üzerine kurulu şirketler, yeni reklam anlaşmaları yapamadığı için bazı kayıplar yaşadı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/7/30/21345014/google-youtube-alphabet-revenue-decline-q2
29
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
4
3
2
1