Dünyanın En Popüler Kamera İnceleme Sitesi 'DPReview' Kapatılıyor

10
2
1
0
0
Amazon'un yaptığı toplu işten çıkarmalar, dünyanın en popüler kamera inceleme ve forum sitesi DPReview'ın sonunu getirdi. Yapılan açıklamada, internet sitesinin 10 Nisan'da kapatılacağı duyuruldu.

Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon, 2022-2023 dönemini pek de iyi geçirmiyor. Zira şirket, tıpkı teknoloji dünyasındaki diğer şirketler gibi küçülme yoluna gitti. Bu bağlamda; ocak ayında yapılan açıklamalara göre Amazon bünyesinde çalışan 18 bin kişi işten çıkarıldı. Bu işten çıkarma, Amazon tarihinin en büyük toplu işten çıkarması olarak tarihe geçti. Daha birkaç gün önce yapılan bir açıklamada ise 9 bin kişinin daha işten çıkarılacağı açıklandı.

Tüm bunlar yaşanırken, işten çıkarılan 27 bin kişi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İşten çıkarılan kişilerinin bir bölümünün, Amazon tarafından kurulan ve dünyanın en popüler kamera inceleme ve forum sitesi olarak bilinen DPReview için çalıştığı ortaya çıktı. Amazon tarafından yapılan resmi açıklamada, internet sitesinin de önümüzdeki dönemlerde kapatılacağı ifade edildi.

25 yıllık içerik tarihe gömülecek

dpreview kapanıyor

İlk kez 1998 yılında kullanıma sunulan internet sitesi için açıklanan son tarih 10 Nisan. Kullanıcılar, o gün gelene kadar siteye içerik yüklemeye devam edecekler. Ancak 10 Nisan itibarıyla sitede yeni içerik yayınlamak mümkün olmayacak

Peki sitedeki içeriklere ne olacak?

DPReview'da yer alan açıklamaya baktığımızda, kullanıcıların bugüne kadarki tüm paylaşımlarını 6 Nisan'a kadar indirebilecekleri belirtiliyor. Bu tarihten sonra içeriklerin indirilmesi mümkün olmayacak. Öte yandan, site 10 Nisan'da "kilitlendikten" sonra bir süre salt okunur olarak erişime açık kalacak. Yani mevcut içeriklere bir süre daha ulaşılabilecek. Ancak sınırlı süre bittiğinde, DPReview'a yüklenmiş olan içeriklere ulaşmak mümkün olmayacak. Yani 25 yıllık devasa veritabanı, tarihin tozlu raflarına gömülecek.

Kaynak : https://www.dpreview.com/news/5901145460/dpreview-com-to-close
10
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
0
0