Amazon, 9 Bin Çalışanını Daha İşten Çıkarıyor: Son Zamanlarda Kovulan Çalışan Sayısı 27 Bini Geçecek!

3
1
0
0
0
Ocak ayında 18 bin kişiyi kovarak tarihinin en büyük işten çıkarmasını yapan Amazon, 9 bin çalışanının daha işine son vereceğini duyurdu.

Kötü bir dönemden geçen teknoloji sektöründe son aylarda gördüğümüz toplu işten çıkarma akımı hız kesmeden devam ediyor. Her geçen gün ekonomik problemlerden dolayı birçok dev şirketin masraf azaltma amacıyla çalışanlarını kovduğunu görüyoruz. Bugün Amazon’dan gelen bir açıklama da ABD’li e-ticaret devinin bir kez daha böyle bir hamle yapacağını ortaya koyuyor.

CEO Andy Jassy’nin çalışanlara gönderdiği, daha sonra şirketin internet sitesinden de yayınlanan bir nota göre Amazon, 9.000 çalışanını daha işten çıkaracak. Teknoloji devi, ocak ayında da 18.000 kişinin işine son vermişti.

Birçok farklı departmandan binlerce çalışan ilerleyen haftalarda işten çıkarılacak

İlerleyen haftalarda gerçekleşeceği belirtilen işten çıkarmaların çoğunluğunun, AWS (Amazon Web Services), reklam, PXT (İnsan Deneyimi ve Teknoloji) ve Twitch gibi departmanlardan olacağı belirtildi. Yeni işten çıkarmayla birlikte son üç ayda Amazon’dan kovulan insan sayısı 27.000’i geçmiş olacak.

Jassy, kararın onlar için zor olduğunu; ancak uzun vadede şirket için en iyi karar olduğunu aktardı. Şirket içinde değerlendirmeler yapıldığını belirten 55 yaşındaki CEO, hem ekonomi hem de gelecek konusundaki belirsizliklerin böyle kararlar almalarında etkili olduğunu da ekledi.

Diğer teknoloji devleri gibi masrafları azaltmaya çalışan Amazon, bunun dışında ABD’nin Virginia eyaletinde kuracağı ikinci genel merkezinin inşasını da bu ayın başlarında bir süreliğine askıya almıştı. Haziran ayında açılacağı söylenen yeni ofislerin, 25.000 kişiye istihdam sağlaması bekleniyordu.

Kaynak : https://www.aboutamazon.com/news/company-news/update-from-ceo-andy-jassy-on-amazons-operating-plan-and-additional-role-eliminations
3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0