Analistler: Apple’ın Film Servisi, Kısa Sürede 100 Milyon Aboneye Ulaşacak

18
5
5
1
1
Apple’ın 25 Mart’taki etkinliğinde tanıtacağı video yayın servisini değerlendiren analistler, Netflix’e rakip olması beklenen servisin kısa sürede 100 milyon aboneye ulaşacağını söylüyor.

Apple’ın son dönemde telefon satışlarından memnun olmadığı aşikar. Bu nedenle de şirket yeni dönemde hizmet ve servisler üzerinden gelir kalemlerini arttırmayı planlıyor. 25 Mart’ta Apple Park’taki Steve Jobs Tiyatrosu’nda yapılacak etkinlikte bu servisler tanıtılacak.

Apple’ın yeni ürünlerinden birisi de firmanın kendi orijinal içeriklerinin yayınlanacağı platform olacak. Analistlere göre bu platform, birkaç yıl içerisinde 100 milyon abone barajını aşmayı başaracak.

Apple’ın resmi etkinlik sloganı olan “Gösteri zamanı” ve hazırladıkları tanıtım görseli de firmanın bu servisten büyük beklentileri olduğunu gösteriyor. Firmanın bu hizmetine bu kadar güvenmesinin altında ise hali hazırda büyük bir takipçi kitlelerinin olması var.

Analistlere göre Apple, hızını kaybetmeden ve agresif şekilde içerikleri satın alarak ilerlerse 100 milyon kullanıcı hedefi hiç de gerçek dışı olmayacak. Tabii bu hedef ilk gün hedefi değil, orta vadeli hedef olarak göze çarpıyor.

Çoğu kişi, 25 Mart’ta yapılacak etkinlikte açıklanacak olan içeriklere odaklanıyor. Bu etkinlikte haberler servisinin ve TV yayın servisinin de duyurulması bekleniyor.

Öte yandan bazı analistler ise Apple’ın orijinal içerik servisine şüpheyle yaklaşıyor. Şu anda Netflix’in domine ettiği bu alana giriş yapan pek çok firma var. Disney, AT&T, NBC ve pek çok başka firma bu alanda hizmet vermeye hazırlanıyor. Amazon çoktan piyasaya girmiş durumda. Haliyle insanların Apple’a da üye olmak için ne kadar istekli olacakları tartışma konusu.

Kaynak : https://bgr.com/2019/03/12/apple-streaming-tv-service-subscriber-estimate/
18
5
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
5
5
1
1