Apple'ın iOS 12.2 ile Birlikte Sunacağı 4 Yeni Özellik

26
10
5
1
1
Apple'ın bu ayın sonlarında iOS 12.2 güncellemesini yayınlaması bekleniyor. Peki iOS 12.2, iPhone ve iPad kullanıcılarına hangi yeni özellikleri getirecek?

Farklı iOS 12.2 sürümleri, geliştiriciler tarafından yılın ilk günlerinden bu yana test ediliyor. Yeni AirPods’ların ‘Hey Siri’ desteğine sahip olacağı ya da Apple News abonelikleri ile ilgili gelişmeler çoktan ortaya çıkmış durumda. İşte iOS 12.2’nin final sürümü ile birlikte kullanıcıların hizmetine sunulması beklenen bazı yeni özellikler.

Coğrafi olarak EKG Sınırlaması

Apple Watch’larda bulunan EKG özelliği, yerel sağlık kurumlarının onayını gerektirdiğinden Apple, EKG özelliğini yalnızca ABD’nin bazı eyaletlerinde kullanıma sunuyordu. Fakat iOS 12.2 ile birlikte bu sınırlandırma daha da katılaşıyor ve kullanıcılar, kurulumu SIM kart takılı ve bir operatör tarafından konumlandırılmış bir iPhone üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Eğer iPhone’unuzu uçak moduna alır ya da SIM kartı cihazınızdan çıkarırsanız kurulum sırasında hata alıyorsunuz.

Garanti Bilgileri ve Ayarlar Menüsünde AppleCare

Apple, iOS 12.2 ile birlikte cihazın garanti durumunu daha açık hale getiriyor. Ayarlar menüsüne girdikten sonra en alttaki ‘hakkında’ bölümüne giderseniz ‘yeni cihaz yardımı’ başlıklı yeni bir sistem göreceksiniz. Bu sistem sayesinde garanti şartlarını ve koşullarını kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Bu özellik, kullanıcıları AppleCare uygulamasını kurmaktan kurtardığı için kullanıcıların direkt sistem üzerinden AppleCare satın alabileceği düşünülüyor. Söz konusu özellik iOS 12.2 beta sürümünde devre dışı bırakılmış durumda ancak final sürümünün yayınlanması ile birlikte aktif edilmesi bekleniyor.

Wallet’da Etkinlik Halkaları

Wall Street Journal, Şubat ayında aktardığı haberde Apple’ın Goldman Sachs ile birlikte kullanıcıların harcama hedefleri belirleyebileceği ve Apple Wallet’a entegre olacak bir kredi kartı üzerinde çalıştığını belirtmişti. Gelen bilgilere göre iOS 12.2’de Wallet uygulaması, kullanıcıların harcamalarını kontrol edebilecekleri Etkinlik Halkaları’na sahip olacak. Bu halkalar ya da sayaçlar, Apple’ın fitness uygulamasındaki ile benzer bir çalışma prensibine sahip olacak.

AirPower Desteği

Apple’ın iPhone X ile birlikte tanıttığı fakat bir türlü piyasaya süremediği AirPower, 25 Mart’ta yayınlanacak lansman ile birlikte gün yüzüne çıkacak. iOS 12.2, cihazlar için AirPower desteğine sahip olacak. Bu nedenle iOS 12.2 final sürümünün 25 Mart’taki etkinlikten hemen sonra yayınlanması bekleniyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/03/11/ios-12-2-nasty-surprise-for-ecg-users/
26
10
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
10
5
1
1