7
6
3
2
0

Bir Android cihaza sahipseniz muhtemelen APK terimini duymuşsunuzdur. Android Package Kit'in (APK) kısaltması olan bu işlem, kullanıcıların Play Store haricinde bir uygulama kurmalarına imkan sağlıyor. Bu dosyalar için Windows kullanıcılarının yakından tanıyacağı ".exe" dosyasının Android işletim sistemindeki versiyonu diyebiliriz.

Bildiğiniz gibi Android'de uygulama kurmak için iki tane yöntem var. Bunlardan ilki Play Store içerisinde yer alan uygulamaları indirmek. İkinci yöntem ise farklı kaynaklardan elde edilen APK dosyaları ile uygulama kurmak. Peki, APK dosyaları telefonunuza nasıl yükleyebilirsiniz ve riskleri nelerdir?

Apk Nasıl Yüklenir? Riskleri Nedir?

APK

Bu içeriğimizde Xiaomi'nin geliştirdiği Super Wallpapers isimli uygulamaya bakacağız. Uygulama normalde Xiaomi'nin kendi cihazları için geliştirilmiş olsa da bağımsız bir geliştirici tarafından APK dosyasına dönüştürülmüş durumda. Bu dosya sayesinde uygulamayı Xiaomi dışındaki başka bir Android cihaza da yükleyebiliyoruz.

Buradaki bağlantı üzerinden uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra telefonunuzun 'İndirilenler' kısmından ilgili dosyayı bulup kurulumunu yapmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra APK duvar kağıtları cihaza yüklenmiş olsa da telefonda bunları görüntüleyemiyoruz. Bunun içinse Play Store'a gidip Google'ın geliştirdiği 'Duvar Kağıtları' uygulamasını indiriyoruz. Sonrasında indirdiğimiz APK duvar kağıtlarını bu uygulama içerisinden görüntüleyebiliyoruz.

Bu şekilde birçok uygulamanın APK dosyasını telefonunuza indirip kurabilirsiniz ancak bu işlemin büyük bir güvenlik sorununa yol açabileceğini, APK dosyalarının zararlı yazılım içerebileceğini ve tüm kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçebileceğini de unutmamanız gerekiyor.

APK

APK dosyalarının nasıl yükleneceği ve bu dosyaların riskleriyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için hemen yukarıdan videomuzu izleyebilirsiniz.

7
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
3
2
0