Apple, 3D Touch Özelliğini 2019 iPhone'larından Kaldırıyor

62
20
7
3
2
Basma sertliğini algılayan ve buna göre seçenekler sunan 3D Touch özelliği artık iPhone'larda olmayacak.

İlk olarak iPhone 6S ile hayatımıza giren ve bastırma miktarının anlamlandırılabilmesine olanak tanıyan 3D Touch teknolojisi, ana menüde uygulamaların üzerinde uygulandığında ek seçenekler, klavyede imleci metin içerisinde yer değiştirme ve çizim programlarında kalem kalınlığı gibi detayları kullanıcılara sunuyordu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde ortaya çıkan bir rapora göre bu teknoloji, 2019 yılında tanıtılacak olan iPhone modellerinden kaldırılacak. Apple'ın neden bu şekilde bir yol izlemek istediği konusunda herhangi bir bilgi bulunmasa da Silikon Vadisi devi şirketin, bu teknolojinin yerini iPhone XR modelinde de bulunan Haptic Touch'a (uzun basış sonrası Haptic Engine titreşim motorunun geri bildirim vermesi) bırakmasını istediği tahmin ediliyor.

Apple'ın önümüzdeki Pazartesi günü düzenleyeceği Apple Geliştirici Konferansı'nda (WWDC 2019) 3D Touch özelliği hakkında daha fazla detayı açıklaması bekleniyor. Bazı uzmanlara göre ise Apple'ın, bu konferans sonrasında 3D Touch özelliğini iOS 13 ile hâlihazırda kullanımda olan tüm iPhone'lardan da kaldırma ve yerine Haptic Touch özelliğini getirme ihtimali bulunuyor.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/05/27/no-3d-touch-2019-iphones-removed-rumor/
62
20
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
62
20
7
3
2