Apple Watch İçin watchOS 5.3 Yayınlandı: İşte Yeni Özellikler

10
3
2
1
0
Apple'ın akıllı saatlerinde kullanılan işletim sistemi watchOS'un 5.3 sürümü yayınlandı. Yayınlanan sürüm, Apple'ın geçtiğimiz dönemlerde güvenlik açığı nedeniyle kaldırdığı telsiz özelliğini yeniden kullanıma sunuyor.

Apple'ın akıllı saatler için kullandığı işletim sistemi watchOS'un yeni sürümü yayınlandı. watchOS 5.3 olarak yayınlanan sürümle birlikte Apple'ın bu ay başında kaldırdığı bir özellik, yeniden kullanılabilir oldu.

Apple'ın haziran ayında duyurmuş olduğu akıllı saatlerde kullanılacak olan yeni işletim sistemi watchOS 6'nın yayınlanmasına birkaç ay kalmasına rağmen yayınladığı watchOS 5.3'e getirilen özelliklere gelin yakından bakalım.

apple watch

watchOS 5.3'ün özelliklerine değinmeden önce, eğer bir Apple akıllı saat sahibiyseniz ve bu işletim sistemi güncelleştirmesini henüz yapmadıysanız, akıllı telefonunuzda bulunan Apple Watch uygulamasına gitmeniz ve bu uygulamanın ayarlar menüsüne ulaşmanız gerekiyor. Bu menü altında bulunan "Genel" alt menüsünden "Yazılım Güncelleme" bölümüne erişmeniz halinde watchOS 5.3, akıllı telefonunuza kurulmak için indirilmeye başlayacaktır. Ancak akıllı saatinizin şarjının en az yüzde 50 olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Apple, bu ayın başlarında akıllı saat kullanıcılarının birbirleriyle iletişime geçmesini sağlayan telsiz özelliğini bir güvenlik açığı nedeniyle durdurdu. Bu güvenlik açığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Apple, kimsenin etkilenmediğini ve gerekli çalışmaların yapılacağını duyurdu. Anlaşılan o ki watchOS 5.3'te bu güvenlik açığı giderilmiş durumda. Yeni işletim sistemini kullanmaya başlamanız halinde akıllı saatinizin telsiz özelliğini de yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. 

watchOS 5.3'te telsiz özelliğinden başka yeni bir özelliğin geldiğini söylemek mümkün görünmüyor. watchOS 6'ya geçmeden önce şirketin, kaldırdığı bir özelliği yeniden hizmete sunmak için bu güncelleştirmeyi yayınladığı anlaşılabiliyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/apple-ios-124-watchos-53-update-walkie-talkie
10
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
1
0