Apple Hayranlarının Ağzını Sulandıracak iPhone 11 Konsept Tasarımı

95
24
13
11
8
Apple, iPhone 11 ile ilgili aldığı kararlarla birlikte birçok kullanıcısını mutlu etmeyi başaramamıştı. Apple'ın başaramadığı bu görevi üstlenen bir tasarımcı, iPhone 11 için bir konsept tasarım oluşturdu. Ortaya çıkan görsellerse birçok Apple hayranının ağzını sulandıracak cinsten oldu.

Apple'ın yeni amiral gemisi, iPhone hayranlarını ciddi hayal kırıklığına uğratan bir tasarımla ortaya çıkmıştı. Telefonun arka panelinin köşesine yığılan kamera sensörleri birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmış, birçok kişinin bu sene iPhone'larını yenilememe kararı almasına sebep olmuştu.

Hal böyle olunca iPhone 11'in 'nasıl olması gerektiğine' dair görseller de internet üzerinde çıkmaya başladı. Ortaya çıkan yeni bir tasarımsa iPhone kullanıcılarının rüyalarını süsleyen bir iPhone 11'i ortaya koydu. Tasarımlar aynı zamanda fotoğraf kalitesindeki görselleriyle de iPhone hayranlarının gerçek olmasını isteyeceği görüntülere yer verdi.

iphone 11

iPhone 11'in nihai tasarımı incelendiği zaman neredeyse bütün kullanıcılar, kameraların diziliminden ve kare bir çerçeve içerisine yerleştirilmesinden şikayetçi olduğunu belirtti. Arka panelde ciddi bir yer kaplayan kamera modülü, birçok kişinin gözüne hitap etmedi ve telefonun arkasında bir çeşit görüntü kirliliğini oluşturdu.

konsept tasarım

Ortaya çıkan yeni konsept tasarım, iPhone'un mevcut ve nihai tasarımından daha gerçekçi görünüyor dersek pek de abartmış olmayız. Tüm sensörleri yan yana sıralayarak çok daha temiz ve zarif bir görüntü sunan iPhone 11 konsepti, aynı zamanda ilginç kamera çıkıntısını daha kolay çözülebilecek bir hale getiriyor.

iphone 11 konsept

Kamera çıkıntısından devam etmemiz gerekirse iPhone 11'deki kamera çıkıntısı, telefonu yere yüzüstü koyduğunuz zaman fazlasıyla sallanacak bir tasarıma sahip. Bunun sebebiyse telefonun sol üst tarafında bulunan kare şeklindeki kamera modülünün oluşturduğu yüksekliğin, sağ taraftaki boşluk ile farklı derinliklere sahip olmasından kaynaklanıyor.

Konsept tasarımdaki kamera çıkıntısına gelecek olursak telefonun üst kısmında eşit bir şekilde dağılan kamera çıkıntısı, dengeli bir tasarıma sahip olduğu için telefon yüzüstü dururken herhangi bir sarsıntıyı da ortadan kaldırabilirdi. Bu sayede telefonun istediğiniz köşesine bassanız bile telefon sarsılmazdı.

apple

Şu an için iPhone 11'in tasarımının %99,9 oranında kesinleştiğini söyleyebiliriz. Biz bu tasarımı son derece beğenmiş olsak da zevkler ve renkler farklı olabileceği için sizlere de sormakta fayda var. iPhone 11'in mevcut tasarımını mı tercih edersiniz yoksa bu konsept tasarımı mı?

Kaynak : https://www.yankodesign.com/2019/07/21/is-this-the-next-iphone-xi/
95
24
13
11
8
Emoji İle Tepki Ver
95
24
13
11
8